Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Kijk live op Eurosport en discovery+ naar finale dames met Coco Gauff vs Aryna Sabalenka

Kevin van Nunen

Geupdate 08/09/2023 om 22:59 GMT+2

Geen Iga Swiatek, maar de finale van de US Open 2023 leverde alsnog een zeer boeiend affiche op. Coco Gauff neemt het als thuisfavoriete en publiekslieveling in New York op tegen Aryna Sabalenka, de nieuwe nummer één van de wereld. Nu al is zeker dat de US Open een nieuwe kampioene krijgt. Kijk zaterdag vanaf 21:30 uur live naar de finale bij de dames op Eurosport of stream via discovery+.

US Open | Sabalenka juicht in match-tiebreak drie punten te vroeg voor finaleplek

De kwartfinale was niet zo spannend, maar als de halve finales een voorbode vormen van de eindstrijd op de US Open dan krijgen we zaterdag een spetterende partij. Gauff beleeft een sprookjeszomer en wil die vervolmaken met het winnen van haar eerste Grand Slam, terwijl Sabalenka haar nieuwe status als ’s werelds best wil onderstrepen.
Het wordt voor zowel Gauff als Sabalenka haar tweede Grand Slam-finale. Gauff verloor vorig jaar op Roland Garros van gravelspecialiste Swiatek terwijl Sabalenka begin dit jaar – het lijkt alweer veel langer geleden – de beste was op dat andere hardcourt, van de Australian Open.
picture

US Open | Sabalenka verslaat Keys na spannende partij via match-tiebreak voor plek in finale

Droomzomer Gauff - Sabalenka nummer één

Het alleraardigste is dat met Gauff en Sabalenka twee speelsters elkaar treffen die in uitstekende vorm steken. De negentienjarige Gauff – de jongste finaliste sinds Serena Williams in 2001 – won recent haar grootste prijs door te zegevieren op het Masters-toernooi in Cincinnati. Sabalenka op haar beurt zet al het hele jaar constante prestaties neer. Logisch, anders kun je niet nummer één van de wereld worden.
Gauff en Sabalenka deden tijdens hun ‘road to the final’ weinig voor elkaar onder. De Amerikaanse had het wellicht lastiger in de eerste week, maar met opponenten als Elise Mertens en Caroline Wozniacki is het niet gek dat je soms een derde set nodig hebt.
Sabalenka op haar beurt was niet op haar allerbest in de halve finale, waarin ze een bagel om de oren kreeg van Madison Keys. Via twee tiebreaks knokte de Belarussische zich alsnog naar de overwinning. Grappig was dat ze in de match-tiebreak al na zeven punten uitgebreid juichte, terwijl van een officieel matchpoint nog geen sprake was.
picture

US Open | Gauff laat Arthur Ashe Stadium ontploffen door rally van 40 slagen te winnen

Prijzengeld

Interessant om te weten is verder dat er voor de winnares van de US Open omgerekend 3 miljoen dollar aan prijzengeld is gereserveerd, wat neerkomt op 2,8 miljoen euro. De runner-up krijgt met een cheque van 1,5 miljoen dollar precies de helft.
De finale van de vrouwen op de US Open begint zaterdag tussen 21:30 en 22:00 uur en wordt gespeeld volgens het principe van best of three sets. Pak gerust de voorbeschouwing mee om helemaal niets te missen en geniet ook van het commentaar van Kristie Boogert.
picture

US Open | Coco Gauff neemt rol omroeper over en kondigt Novak Djokovic aan - “Wooohooohoo!”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie