Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Muchova heeft geen kind aan Cirstea en gaat naar halve finale tegen Gauff

Dave Kornuyt

Geupdate 06/09/2023 om 10:20 GMT+2

Karolina Muchova heeft zich met gemak geplaatst voor de halve finale van de US Open. De Tsjechische was in twee sets veel te sterk voor Soarana Cirstea. Muchova (10) neemt het in de halve finale nu op tegen de Amerikaanse tiener Coco Gauff(7).

US Open | Muchova heeft geen kind aan Cirstea en gaat naar halve finale tegen Gauff

Heel even leek een ware slachtpartij te worden van Muchova tegen Cirstea. De eerste set won de als tiende geplaatste Tsjechische met 6-0. Cirstea probeerde met serve-and-volley weerstand te bieden, maar werd keer op keer te kijk gezet door Muchova. Was het niet met een briljant lobje, dan was het wel met een weergaloze passing.
Toch lukte het Soarana Cirstea in de tweede set weerstand te bieden. Sterker nog, ze won de eerste game en brak Muchova daarna meteen en nam een 2-0 voorsprong. Die opleving was maar van korte duur, Muchova schakelde bij en domineerde naar een 6-3 overwinning en een plek in de halve finale.

COCO GAUFF

In de halve finale neemt Muchova het op tegen de Coco Gauff. De als zevende geplaatste Amerikaanse won in haar kwartfinale van Ostapenko. De twee stonden niet heel lang geleden tegenover elkaar in de finale van het toernooi in Cincinnati, toen won Gauff.
“Gauff is een geweldige speelster. Ze heeft hier ook het thuispubliek mee”, zei Muchova over haar volgende tegenstander. “Ik ga eerst van deze overwinning genieten en dan ga ik proberen te winnen van Coco.”
picture

US Open | Zomersprookje Coco Gauff krijgt vervolg met eerste halve finale in New York

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie