Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Zomersprookje Coco Gauff krijgt vervolg met eerste halve finale in New York

Kevin van Nunen

Geupdate 05/09/2023 om 20:05 GMT+2

Het sprookje van Coco Gauff duurt maar en duurt maar deze zomer. De Amerikaanse plaatste zich op de US Open voor haar eerste halve finale. Dat ging verrassend gemakkelijk, want Gauff stuurde Jelena Ostapenko naar huis met de pijnlijke cijfers 6-0 6-2.

US Open | Zomersprookje Coco Gauff krijgt vervolg met eerste halve finale in New York

Een Grand Slam is het enige wat nog mist op de toch al imposante erelijst van Gauff, die nog altijd pas negentien jaar jong is. Ze won haar tiende partij op rij en haar zestiende partij van de laatste zeventien. Tot die zegereeks behoort het winnen van het Masters-toernooi in Cincinatti.
Lukt het nu ook op het allerhoogste podium? Voorlopig is Gauff een heel eind op weg en het schema opende zich ook nog eens, want niet Iga Swiatek maar Ostapenko was haar tegenstander bij de laatste acht. Op papier althans, aangezien Ostapenko vooral haar eigen tegenstander was.
picture

US Open | Gauff wil Pegula knuffelen om matchpoint te vieren, maar juicht een game te vroeg

Volop onnodige fouten

De Letse sloeg maar liefst tien onnodige fouten in de eerste drie games, waardoor Gauff direct een mooie voorsprong te pakken had. Dat ging zo door tot dat er een bagel kon worden uitgereikt. Bizar genoeg won Ostapenko vervolgens haar eerste game door Gauff te breaken, maar je kunt het ook typisch noemen.
Het startsein voor een ongekende comeback was het niet. Daarvoor bleef de wisselvallige Ostapenko te ver verwijderd van haar topniveau en was Gauff gewoon te goed. De Amerikaanse stootte in het Arthur Ashe Stadium door naar de halve finale, waarin Karolina Muchova of Sorana Cirstea wacht.
picture

US Open | Gauff leek rijp voor de sloop, maar is precies op tijd bij de les tegen Wozniacki

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie