Botic begon zeer sterk door de eerste twee sets in 6-3 6-4 overtuigend te winnen. De derde en vierde set waren voor de Argentijn. Zelfs twee matchpoints voor Van de Zandschulp konden Schwartzman niet van de wijs brengen. De twee matchpoints leverden ook serieuze kansen op om het af te maken, maar toch lukte dat niet.
Ook de Nederlander kraakte desondanks niet onder de druk. In de vijfde set begon Van de Zandschulp steeds beter te spelen en dwong de als elfde geplaatste Schwartzman steeds vaker tot fouten. Het lukte al snel om te breken en de nieuwe voorsprong uit te bouwen.

US Open | Van de Zandschulp maakt punt na een fenomenale rally

US Open
US Open | Wisselvallige Van de Zandschulp gaat onderuit in tweede ronde
31/08/2022 OM 18:09

Historisch

Met een overtuigende 6-1 in de laatste set plaatst de Nederlander zich voor de kwartfinales van de US Open, waarin hij het op moet nemen tegen Daniil Medvedev. De voor Nederlandse historische cijfers zijn dus als volgt: 6-3 6-4 5-7 5-7 6-1.
De Rus verloor tot nu toe nog geen enkele set op dit toernooi. Medvedev treft met Van de Zandschulp de derde qualifier ooit die tot de kwartfinales reikt. Nicolas Escudé (1999) en Gilles Muller (2008) gingen de Nederlandse verrassing voor. Van de Zandschulp treedt ook in de voetsporen van Sjeng Schalken, die bij de US Open van 2021 de laatste Nederlandse kwartfinalist op een Grand Slam was.

US Open | Van de Zandschulp komt woorden tekort na historische prestatie

WAAR KIJK JE?

De US Open wordt tussen 30 augustus en 12 september gespeeld op de banen van Flushing Meadows en staat garant voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
US Open
US Open | Van de Zandschulp komt met de schrik vrij tegen Machac en gaat door naar tweede ronde
30/08/2022 OM 00:33
US Open
US Open | Vorig jaar kwartfinale - nu veel punten op het spel voor Van de Zandschulp in New York
11/08/2022 OM 14:59