Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Favoriet Kyrgios kan het niet waarmaken tegen Khachanov en gaat in vijf sets onderuit

Kevin van Nunen

Geupdate 07/09/2022 om 09:22 GMT+2

Het is Nick Kyrgios niet gelukt om zijn nieuwe status als favoriet waar te maken in de kwartfinale van de US Open. Na een knotsgekke partij moest de Australiër het hoofd buigen voor Karen Khachanov, die voor het eerst tot de laatste vier behoort. De nummer 27 geplaatst trok aan het langste eind in 7-5 4-6 7-5 6-7(3) 6-4. Khachanov neemt het in de halve eindstrijd op tegen Casper Ruud.

US Open | Favoriet Kyrgios kan het niet waarmaken tegen Khachanov en gaat in vijf sets onderuit

De ster van Kyrgios was rijzende na zijn finaleplaats op Wimbledon en met het wegvallen van Novak Djokovic en Rafael Nadal plus het verslaan van titelverdediger Daniil Medvedev wist hij heel veel ogen op zich gericht, maar precies op het moment dat de favorietenrol echt serieus begon te worden, zit zijn avontuur in New York erop.
Kyrgios blafte wel, maar beet zo weinig in de twist met Khachanov. De Rus werkte zeven van de negen breakpoints weg die hij moest toestaan, waardoor hij telkens uit de problemen ontsnapte. Het publiek vormde een extra tegenstander, want de Amerikanen wilden natuurlijk de showman graag zien winnen.
picture

US Open | Kyrgios sloopt direct na nederlaag tegen Khachanov diverse rackets

Vroege break beslissend

Tussendoor werd Kyrgios ook nog even behandeld aan zijn knie, maar hij kon toch verder. De twee deden weinig voor elkaar onder en de marges waren klein, al was het telkens Khachanov die op voorsprong kwam en Kyrgios die in de achtervolging moest.
Dat was na een gewonnen tiebreak niet anders in de vijfde set, waarin Kyrgios direct zijn service verloor. Die tegenslag kon niet meer worden goedgemaakt. Khachanov staat voor het eerst in een halve finale, Kyrgios sloopte wat rackets om de eerste frustratie van zich af te zetten.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie