De ster van Kyrgios was rijzende na zijn finaleplaats op Wimbledon en met het wegvallen van Novak Djokovic en Rafael Nadal plus het verslaan van titelverdediger Daniil Medvedev wist hij heel veel ogen op zich gericht, maar precies op het moment dat de favorietenrol echt serieus begon te worden, zit zijn avontuur in New York erop.
Kyrgios blafte wel, maar beet zo weinig in de twist met Khachanov. De Rus werkte zeven van de negen breakpoints weg die hij moest toestaan, waardoor hij telkens uit de problemen ontsnapte. Het publiek vormde een extra tegenstander, want de Amerikanen wilden natuurlijk de showman graag zien winnen.

US Open | Kyrgios sloopt direct na nederlaag tegen Khachanov diverse rackets

US Open
US Open | "Hij tikte het niveau van Nadal en Djokovic aan" - Medvedev lovend over briljante Kyrgios
05/09/2022 OM 10:37

Vroege break beslissend

Tussendoor werd Kyrgios ook nog even behandeld aan zijn knie, maar hij kon toch verder. De twee deden weinig voor elkaar onder en de marges waren klein, al was het telkens Khachanov die op voorsprong kwam en Kyrgios die in de achtervolging moest.
Dat was na een gewonnen tiebreak niet anders in de vijfde set, waarin Kyrgios direct zijn service verloor. Die tegenslag kon niet meer worden goedgemaakt. Khachanov staat voor het eerst in een halve finale, Kyrgios sloopte wat rackets om de eerste frustratie van zich af te zetten.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
Hoogtepunten Nick Kyrgios - Thanasis Kokkinakis - US Open
30/08/2022 OM 06:20
Wimbledon
Wimbledon | Kyrgios laat in tweede ronde niets heel van geplaatste Krajinovic
30/06/2022 OM 13:29