Haase had in de beginfase niets in te brengen tegen het Amerikaanse talent (ATP-79) dat waanzinnig goed stond te spelen. Maar halverwege de 2e set begonnen de kansen te keren. Haase verloor die set nog wel, maar kwam zichtbaar beter in zijn spel.
McDonald daarentegen kreeg last van fysiek ongemak. Kramp met name, waardoor hij niet meer optimaal kon bewegen. Voor Haase het sein om het hoofd koel te houden en de partij zakelijk uit te spelen. En daar slaagde hij met verve in.
US Open
Federer, Serena en Stephens… De 10 mooiste punten van de US Open
10/09/2018 OM 11:00
Nu tegen Goffin
Haase speelt in de 2e ronde tegen de Belg David Goffin (Bel, 10) die de Italiaan Federico Gaio in drie sets elimineerde. Op Roland Garros kwam het ook al tot een derby der lage landen. In Parijs verspeelde Haase een 2-0 voorsprong in sets en ging Goffin er met de winst vandoor.
US Open op Eurosport Player
De US Open is tot en met 9 september live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.