Het eerste uur van de wedstrijd was voor Azarenka, die ongenaakbaar door de games walste, haar tegenstandster van links naar rechts stuurde en een ruime 6-1 2-0 voorsprong nam. De Wit-Russin, die in de halve finale te sterk bleek voor Serena Williams, had een breakkans voor 3-0 in de tweede set. Azarenka greep die mogelijkheid niet en werd vervolgens ingehaald door Osaka.
De kampioene van 2018 schoonde haar spel op en begon zelf uit te halen en de lakens uit de delen. Een 4-1 voorsprong in de derde set kwam nog even in gevaar door een comeback van de geïnspireerde Azarenka. Aan het einde van het mooie gevecht tussen de voormalig nummers één van de wereld speelden beide speelsters tegelijkertijd op topniveau en werd het vrouwentoernooi op een bijzonder hoge noot afgesloten met de derde Grand Slamtitel voor Osaka.
US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:32

Highlights | Naomi Osaka - Victoria Azarenka

Onder actieve speelsters beschikken nu alleen de zussen Williams, Kim Clijsters, Angelique Kerber en Osaka over drie of meer Grand Slamtitels. Osaka won reeds de US Open in 2018 en de Australian Open van 2019 en stond al eens op de eerst plek op de wereldranglijst. De 31-jarige Azarenka blijft steken op twee Grand Stamtitels (Australian Open 2012 en 2013).
‘Het zijn drie geweldige tennisweken geweest. Ik heb al lang niet zulke resultaten laten zien, dus ik ben er bijzonder blij mee. Ik heb de finale verloren, maar dat verandert daar niets aan. Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar het is wat het is. Ik heb alles gegeven wat ik heb en heb het gevoel dat ik sterk verbeterd ben en heel veel toppartijen heb afgeleverd. Ik heb mezelf fysiek en mentaal getest en ben trots op mezelf. Ik wil dit vasthouden en blijven genieten. Het was ontzettend leuk om te spelen en in de finale van de US Open te staan. Ik ben zeer dankbaar’, aldus Azarenka.
De Groot
In het rolstoeltennis is Diede de Groot wederom als sterkste uit de bus gekomen. De nummer één van de wereld greep haar derde US Opentitel op rij en deed dat ten koste van haar grote rivale Yui Kamiji: 6-3 6-3. De Groot heeft nu acht Grand Stamtitels gewonnen in het enkelspel.
Dag 14: Mannenfinale
Wie wordt de nieuw Grand Slamkampioen bij de mannen? Dat gaan Dominic Thiem en Alexander op zondag bepalen in de mannenfinale op de US Open 2020. De goede vrienden hebben een interessant pad af moeten leggen om voor het eerst in hun carrière in de eindstrijd in New York terecht te komen. Voor Thiem betreft het zijn vierde Grand Slamfinale in totaal, terwijl Zverev voor het eerst de titelstrijd heeft gehaald op een major. De 27-jarige Thiem is als tweede reekshoofd en de meer ervaren speler de favoriet om te winnen, maar Zverev komt keer op keer verrassend uit de hoek en weet op wonderbaarlijke manieren vanuit verloren posities alsnog te winnen. Bekijk het slotstuk van de US Open 2020 zondagavond om 22:00 uur op Eurosport en eurosport.nl.
US Open
US Open | De 5 mooiste punten van de finale
14/09/2020 OM 12:06
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 OM 00:32