Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik US Open dag 6 | Grote namen bereiken laatste 16

David Avakian

Geupdate 06/09/2020 om 14:52 GMT+2

De eerste week van de US Open 2020 nadert het einde. Door de bijzondere omstandigheden dit seizoen is alles anders in New York. Wat onveranderd is gebleven, is de naam Serena Williams in de vierde ronde. Ook Daniil Medvedev, Dominic Thiem en Victoria Azarenka hebben zich gevoegd bij de laatste 16.

Serena Williams

Foto: Getty Images

Onder toeziend oog van collega’s Naomi Osaka, Dominic Thiem, Sofia Kenin, Victoria Azarenka en vele andere toppers speelden Serena Williams en Sloane Stephens hun derde ronde op Arthur Ashe Stadium. Het duel der voormalig winnaressen mondde uit in een driesetter, waarin Stephens ijzersterk van start ging, maar razendsnel werd ingehaald door de zesvoudig kampioene. Tien van de laatste twaalf games werden gewonnen door de koningin van New York, die gedurende de wedstrijd griezelig goed serveerwerk liet zien en richting het einde van de ontmoeting in de zone leek te verkeren: 2-6 6-2 6-2.
picture

Highlights | Sloane Stephens - Serena Williams

Williams is niet de enige moeder die de vierde ronde heeft behaald dit jaar. Ook voormalig nummer één van de wereld Victoria Azarenka en de plotseling weer opgedoken Tsvetana Pironkova zitten nog in het schema. Azarenka schakelde de talentvolle tiener Iga Swiatek uit in straight sets en Pironkova was vlekkeloos in haar overwinning op Donna Vekic. Voormalig finaliste Madison Keys moest in het hoofdstadion met nekklachten opgeven tegen Alizé Cornet, terwijl Australian Openkampioene Sofia Kenin in Louis Armstrong Stadium haar reeks overwinningen op Grand Slamtoneel voortzette tegen de creatieve Tunesische Ons Jabeur. Kenin, Azarenka en Pironkova behoren tot de groep van zeven vrouwen die onderweg naar de laatste 16 nog geen set hebben verloren. Jennifer Brady, Angelique Kerber, Elise Mertens en Petra Kvitova maken dat gezelschap compleet.
picture

Highlights | Victoria Azarenka - Iga Swiatek

De Verenigde Staten worden in het vrouwenschema nog rijkelijk vertegenwoordigd met vier deelnemers (Williams, Kenin, Brady, Rogers), maar bij de mannen is Frances Tiafoe de enige thuisspeler die nog meedoet. De 22-jarige speler klopte zijn goede vriend Marton Fucsovics, die wel een fraaie winnende bal langs de netpaal wist te slaan (zie video).
picture

US Open | De 5 mooiste punten van dag 6

Ook Rusland heeft nog meerdere ijzers in het vuur bij de mannen met Daniil Medvedev, de finalist van 2019 en het derde reekshoofd, en Andrey Rublev. Laatstgenoemde is in bloedvorm en trakteerde tegenstander Salvatore Caruso op twee bagels in de derde ronde. Voor de als 11de geplaatste Karen Khachanov viel het doek. De derde Moskoviet van het gezelschap werd in vijf sets naar huis gestuurd door Alex de Minaur uit Australië: 6-4 0-6 4-6 6-3 6-1. Ook Roberto Bautista Agut ging in vijf sets ten onder, door toedoen van de Canadees Vasek Pospisiel, die na zijn zege op landgenoot Milos Raonic nog een grote naam heeft gevloerd op weg naar de laatste 16: 7-5 2-6 4-6 6-3 6-2.
picture

Highlights | Alex de Minaur - Karen Khachanov

Pospisil heeft in de vierde ronde gezelschap van landgenoten Denis Shapovalov en Felix Auger-Aliassime, die geen spaan heel liet van de Fransman Corentin Moutet: 6-1 6-0 6-4. Zijn volgende tegenstander is niemand minder dan Dominic Thiem, die ook behoorde tot de winnaars op dag zes. De Oostenrijker trof in Marin Cilic de kampioen van 2014. Het tweede reekshoofd was echter een maatje te groot voor de Kroaat en noteerde een overtuigende 6-2 6-2 3-6 6-3 zege op Arthur Ashe Stadium. Met de uitschakeling van Cilic is Novak Djokovic de enige resterende Grand Slamkampioen in het mannentoernooi.
picture

Highlights | Marin Cilic - Dominic Thiem

Ook de Belgische Elise Mertens wist de vierde ronde te bereiken. De als 16e geplaatste Mertens had alleen in de eerste set wat moeite met de Amerikaanse Catherine McNally en won met 7-5 en 6-1
picture

Highlights | Elise Mertens - Catherine McNally

Dag 7: Drie oud-kampioenen in actie
De eerste kwartfinalisten gaan op zondag bekend worden. Het programma bevat dan ook de nodige grote namen. Zo komt Djokovic in de middagsessie op de baan tegen de als twintigste geplaatste Spanjaard Pablo Carreno Busta en heeft ook het vrouwentoernooi twee ex-winnaars in de schijnwerpers staan met Naomi Osaka (tegen Anett Kontaveit) en Angelique Kerber (tegen Jennifer Brady). Beide voormalig nummers één van de wereld kunnen zich gaan opmaken voor een zware wedstrijd, aangezien hun tegenstandsters in absolute topvorm verkeren. Ook Petra Kvitova en Alexander Zverev komen op dag zeven in actie en zullen te volgen zijn via Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie