Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik US Open dag 9 | Osaka & Zverev bij laatste vier - Koolhof naar finale

David Avakian

Geupdate 09/09/2020 om 12:14 GMT+2

De eerste halve finalisten op de US Open 2020 hebben zich gemeld. Naomi Osaka staat bij de laatste vier, evenals Jennifer Brady, Alexander Zverev en Pablo Carreno Busta. Voor Denis Shapovalov, Borna Coric, Shelby Rogers en Yulia Putintseva zit het toernooi erop. Ook werd er bijzonder Nederlands succes geboekt in het dubbelspel in New York.

Naomi Osaka

Foto: Getty Images

Arthur Ashe Stadium was op speeldag 9 het centrum van alle aandacht. Alle kwartfinales vonden plaats in het hoofdstadion van de US Open. Langzaam maar zeker werd er toegewerkt naar een spectaculair slot tot ver na middernacht.
Het begon rustig met het duel van de Amerikaanse Jennifer Brady en Yulia Putintseva uit Kazachstan. Hoewel laatstgenoemde in het verleden steeds te sterk was voor de thuisspeelster, waren de rollen nu omgedraaid. De indrukwekkende vorm van de als 28ste geplaatste Brady, een voormalig college-speelster, kwam wederom naar voren in de kwartfinale. Putintseva was niet opgewassen tegen het complete spel van haar opponente en werd met 6-3 6-2 aan de kant gezet. Brady stond voor het eerst in de kwartfinale op een Grand Slamtoernooi en heeft nu zonder een set te verliezen de laatste vier bereikt. Ze verloor slechts 24 games tot dusver.
picture

Highlights | Jennifer Brady - Yulia Putintseva

Ook Naomi Osaka heeft een uitstekende vorm te pakken. Na een zege in straight sets op Anett Kontaveit in de vierde ronde, heeft de kampioene van 2018 ook eenvoudig afgerekend met Shelby Rogers: 6-3 6-4. De jonge Japanse voormalig nummer één van de wereld kampt al enige tijd met een hamstringblessure en heeft haar been stevig ingepakt, maar lijkt daar geen last meer van te ondervinden.
picture

Highlights | Naomi Osaka - Shelby Rogers

Zverev door; Shapovalov geklopt
Bij de mannen was er meer drama te beleven op de negende dag van het toernooi. Dat betekent echter niet dat het niveau altijd even sterk was. Met name de clash tussen Alexander Zverev en Borna Coric liet bij vlagen te wensen over. Beide heren stonden strak van de spanning, wetende dat er een halve finale op een Grand Slamtoernooi op het spel staat. De Duitser wist uiteindelijk zijn zenuwen te bedwingen en kwam terug van een set en een break achterstand om met 1-6 7-6 7-6 6-3 te zegevieren en zodoende zijn tweede halve finale op een Grand Slam op rij te halen.
picture

Highlights | Borna Coric - Alexander Zverev

Tijdens de Australian Open eerder dit jaar stond Zverev voor het eerst bij de laatste vier op een major. De laatste Duitser in de halve finale op de US Open was Boris Becker, 25 jaar geleden.
Het slotakkoord was voor Pablo Carreno Busta, die na de diskwalificatie van Novak Djokovic doordrong tot de kwartfinale. De hardwerkende Spanjaard trof de spectaculaire Canadees Denis Shapovalov. Het duo maakte er een fraaie vijfsetter van, waarbij Carreno Busta na één uur ’s nachts aan het langste eind trok: 3-6 7-6 7-6 0-6 6-3. Het is niet de eerste keer dat hij de laatste vier bereikt op de US Open. Ook in 2017 kwam Carreno Busta zo ver, totdat hij werd gestopt door Kevin Anderson. Ook tijdens die campagne bleek de nummer 27 van de wereld te sterk voor Shapovalov, die nu vier van zijn vijf ontmoetingen met de man uit Gijon heeft verloren.
picture

Highlights | Pablo Carreno Busta - Denis Shapovalov

Koolhof bereikt finale dubbelspel
Het had weinig gescheeld of er hadden twee Nederlanders in de finale van het mannendubbel gestaan. Wesley Koolhof en Nicola Mektic wonnen met 7-6 6-4 van Rajeev Ram en Joe Salisbury om voor het eerst de eindstrijd te behalen op een Grand Slamtoernooi. Ook Jean-Julien Rojer en Horia Tecau stonden in de halve finale, maar de Nederlander en de Roemeen, voormalig kampioenen in New York, werden verslagen door Mate Pavic en Bruno Soares.
Dag 10: Russisch onderonsje en de terugkeer van de drie moeders
Goede vrienden Daniil Medvedev en Andrey Rublev gaan in een volledig Russisch duel de strijd aan voor een plek in de halve finale. De winnaar gaat spelen tegen tweede reekshoofd Dominic Thiem of de Australiër Alex de Minaur. Medvedev en Thiem hebben eerder de laatste vier behaald op een Grand Slamtoernooi. Voor Rublev en De Minaur zou het een primeur betekenen. Bij de vrouwen gaan de drie moeders weer de baan op. Serena Williams en Tsvetana Pironkova staan daarbij tegenover elkaar. Victoria Azarenka staat oog in oog met Elise Mertens, die voor het tweede jaar op rij de kwartfinale heeft behaald. De Belgische is als 16de geplaatst dit toernooi.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie