Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Ook niet-fitte Nadal moet besluiten om zich terug te trekken

Kevin van Nunen

Geupdate 20/08/2021 om 12:44 GMT+2

Rafael Nadal heeft zich vanwege een voetblessure teruggetrokken voor de US Open. De Spanjaard is niet fit genoeg en dat is helaas geen verrassend nieuws. Sinds zijn uitschakeling op Roland Garros was al duidelijk dat Nadal kampt met fysiek ongemak en ondanks de nodige rust is hij hier nog niet vanaf.

Nadal kampt al enige tijd met fysiek ongemak en dat blijft aanhouden

Foto: Getty Images

“Ik heb eerlijk gezegd al lange tijd meer last van mijn voet dan goed voor me is”, meldde de 35-jarige Nadal in een boodschap op Instagram. “Als gevolg hiervan eindigt het tennisjaar 2021 helaas voor mij voortijdig.”
Nadal moest dit seizoen al veel mooie toernooien aan zich voorbij laten gaan. Zo meldde hij zich af voor Wimbledon, de Olympische Spelen en nu dus ook de US Open. Nadal was vier keer de beste op Flushing Meadows. Hij kan zich als gevolg van zijn voetblessure niet vrijuit over de baan bewegen, waardoor hij niet het gewenste niveau haalt.
picture

Roland Garros | Fenomenale Djokovic klopt Nadal in historisch duel

Oplossing gezocht

Los van het niet halen van zijn ongekend hoge niveau heeft Nadal besloten dat zijn gezondheid nu echt voorrang boven alles krijgt. “Het is geen nieuwe blessure. Het speelt al sinds 2005. Ik heb al heel lang last van mijn voet en dat heeft me nooit echt dwarsgezeten, maar de laatste tijd gaan dingen niet zoals ze moeten.”
“Daarom ga ik nu op zoek naar een andere oplossing, zodat ik de komende jaren in goede gezondheid mijn loopbaan kan voortzetten. Ik ben nog altijd volop gemotiveerd en grijp alles aan om weer volledig fit te worden en nog een aantal mooie jaren tegemoet te gaan. Als mijn voet geneest, ben ik ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Ik ga er in ieder geval alles aan doen.”

21

Als gevolg van de afmelding van Nadal en ook Roger Federer – hij ondergaat een knieoperatie in de hoop nog terug te kunnen keren – krijgt Novak Djokovic een uitgelezen kans om als eerste een 21ste Grand Slam te winnen. Dat dit bij afwezigheid van zijn twee grote rivalen geen zekerheidje is, bewees Djokovic vorig jaar toen hij de US Open na een diskwalificatie moest verlaten. Hij sloeg in een boze bui een bal tegen een lijnrechter, waarna de umpire hem van de baan verwijderde.
Het toernooi van 2020 werd vervolgens gewonnen door Dominic Thiem, die zijn eerste Grand Slam won. Maar ook Thiem ontbreekt in september. Hij kampt met een slepende polsblessure.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie