De Groot verloor verrassend genoeg de eerste set van haar vaste rivale Yui Kamiji, tegen wie ze al zo vaak aantrad in een finale. Zaterdag bijvoorbeeld nog in het dubbelspel, wat ze won samen met partner Aniek van Koot.
Dit keer stond De Groot er alleen voor en de eerste set pakte de Japanse, die ook weet wat winnen is, brutaal van haar af. Er moest een tandje bij en De Groot kon leveren op het moment dat dit werd gevraagd.

US Open | De Groot en van Koot pakken opnieuw titel dubbelspel

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Calendar Grand Slam

3-6 werd gevolgd door 6-1 6-1 en daarmee was alsnog sprake van een grote uitslag. De Groot mag zich nu vijfvoudig US Open-kampioene noemen en ziet haar totaal aantal Grand Slams stijgen naar zestien.
Het is dat er dit jaar geen Olympische Spelen waren, anders had De Groot waarschijnlijk ook een tweede Golden Slam op rij veroverd.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41