Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Diede de Groot wint negende Grand Slam en tweede Calendar Grand Slam op rij

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/09/2022 om 23:13 GMT+2

Er staat nog altijd geen maat op Diede de Groot. Ze won de finale van de US Open – voor de verandering eens in drie sets – en won daarmee haar negende Grand Slam op rij en ook nog eens haar tweede Calendar Grand Slam in successie.

US Open | Diede de Groot wint negende Grand Slam en tweede Calendar Grand Slam op rij

De Groot verloor verrassend genoeg de eerste set van haar vaste rivale Yui Kamiji, tegen wie ze al zo vaak aantrad in een finale. Zaterdag bijvoorbeeld nog in het dubbelspel, wat ze won samen met partner Aniek van Koot.
Dit keer stond De Groot er alleen voor en de eerste set pakte de Japanse, die ook weet wat winnen is, brutaal van haar af. Er moest een tandje bij en De Groot kon leveren op het moment dat dit werd gevraagd.
picture

US Open | De Groot en van Koot pakken opnieuw titel dubbelspel

Calendar Grand Slam

3-6 werd gevolgd door 6-1 6-1 en daarmee was alsnog sprake van een grote uitslag. De Groot mag zich nu vijfvoudig US Open-kampioene noemen en ziet haar totaal aantal Grand Slams stijgen naar zestien.
Het is dat er dit jaar geen Olympische Spelen waren, anders had De Groot waarschijnlijk ook een tweede Golden Slam op rij veroverd.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie