Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic oogst kritiek om late afmeldingen, staat ondanks inreisverbod nog op startlijst

Wian Slendebroek

Geupdate 25/08/2022 om 13:45 GMT+2

Voordat Novak Djokovic volgende week aan de start van de US Open zou staan, moet er eerst een wonder gebeuren. Toch staat de Serviër nog steeds op de startlijst en zal hij gewoon in de loting verschijnen. Deze late afmeldingen leiden tot kwaad bloed bij tennisvolgers, maar ook spelers vragen zich af of late afmeldingen voorkomen kunnen worden.

Novak Djokovic

Foto: AFP

De Verenigde Staten vereisen dat reizigers naar het land gevaccineerd zijn. Novak Djokovic die zijn vaccinatiestatus niet prijs wil geven, mag zo het land niet in. Het zou de tweede Grand Slam zijn na de Australian Open waar Djokovic door zijn vaccinatiestatus niet aan de start mag staan.
Djokovic mag het land dus niet in, maar dat betekent niet dat hij zich afmeldt voor de toernooien waar hij voor aangemeld stond. Op het ATP-toernooi van Canada en Cincinnati stond hij tot het laatste moment op de startlijst, waardoor op het laatste moment een vervanger opgeroepen moet worden.

Liam Broady

De Britse tennisser Liam Broady vraagt zich op Twitter hardop af of organisatoren niet kunnen voorkomen dat spelers zich op het laatste moment voor een toernooi afmelden. Volgens de Brit op de 131e plek op de wereldranglijst zouden lager geplaatste spelers profiteren van afmeldingen die op tijd plaatsvinden.
Lager geplaatste spelers moeten zich eerst door de kwalificatie worstelen, terwijl ze bij een beter getimede afmelding eerder zeker zouden zijn van een plek in het hoofdschema.

Belaagd

De opmerking van Broady maakte de tongen los op Twitter. Naar eigen zeggen werd hij bestookt door vele Djokovic’ fans en botaccounts. Hij voegde daaraan toe dat de opmerkingen die hij maakte niet specifiek over de Serviër gingen.
Eerder deze maand kreeg journalist Ben Rothenburg van het tennismagazine Racquet het aan de stok met Jelena Djokovic, de vrouw van Novak nadat ook hij kritiek uitte op de late afmeldingen van haar man.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie