Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Erg slecht aan toe geweest" - Voorbereiding Griekspoor in de war door corona

Pim Verhoeven

Geupdate 05/08/2022 om 12:42 GMT+2

Tallon Griekspoor kent verre van een ideale voorbereiding op de US Open. De nummer twee van Nederland heeft zich afgemeld voor de kwalificaties van het mastertoernooi in Montreal vanwege gevolgen van zijn coronabesmetting. Een week eerder trok Griekspoor zich ook al terug uit het graveltoernooi van Kitzbühel vanwege ziekte.

Griekspoor

Foto: Eurosport

Griekspoor heeft een vrij zware coronabesmetting achter de rug: "Ik ben een week doodziek geweest van corona en ben er erg slecht aan toe geweest. Pas vandaag ben ik weer een beetje in beweging." Het is wel de bedoeling dat Griekspoor over een week in Cincinnati deelneemt aan het masterstoernooi. Ondanks zijn coronabesmetting en het niet spelen van twee toernooien is Griekspoor wel twee plekken gestegen op de ATP-ranking. Afgelopen maandag stond Griekspoor op plek 44 van de wereldranglijst. Zijn hoogste klassering ooit.

Zandschulp

Botic van de Zandschulp is zijn hardcourtseizoen begonnen in Washington waar hij de derde ronde wist te halen. Het masterstoernooi van Cincinnati staat ook voor Botic op het programma.

Van Rijthoven

Tim van Rijthoven speelt slechts één voorbereidingstoernooi in aanloop naar de US Open. Hij is herstellende van een rugblessure en doet het dus rustig aan in zijn voorbereiding op de laatste Grand Slam van het jaar. Op het ATP-toernooi van Winston-Salem moet Van Rijthoven zijn wedstrijdritme weer zien te vinden.
De US Open begint op maandag 29 augustus. Van de Zandschulp, Griekspoor en Van Rijthoven zijn alle drie direct geplaatst voor de Amerikaanse Grand Slam.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie