Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Alcaraz maakt superpunt na superpunt en laat Evans meermaals met zijn racket gooien

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 02/09/2023 om 21:42 GMT+2

Carlos Alcaraz staat in de vierde ronde van de US Open. De titelverdediger won zijn partij in de derde ronde van Daniel Evans. Dat deed hij in vier sets, wat een beetje overwerk betekende maar een uurtje minder dan Novak Djokovic. Alacaraz maakte weer enkele onmogelijke punten en daar werd Evans, die helemaal niet slecht speelde, af en toe bijkans gek van.

US Open | Alcaraz maakt op onmogelijke wijze punt - drijft Evans compleet tot waanzin

Grote kans dat Evans op basis van zijn spel van een heleboel andere tegenstanders had gewonnen, maar zelfs goed spelen leverde hem tegen Alcaraz geen schijn van kans op. De twintigjarige bewaarde zijn beste spel voor de belangrijke punten. Of op momenten waarop Evans een kansje dacht te ruiken.
Als Alcaraz dan weer eens een superpunt binnen hengelde – via een enorme streep, door eeuwig ballen terug te brengen of een geweldige winner – wist Evans niet meer waar hij het zoeken moest. Tot zeker drie keer toe gooide Evans uit pure wanhoop zijn racket weg, omdat hij ook geen idee meer had.
Wel profiteerde Evans in de derde set van wat concentratieverlies bij Alcaraz, waardoor het 2-1 in sets werd. De tussenstand op het scorebord was echter spannender dan de daadwerkelijke verhoudingen op de baan, want Evans stond simpelweg voor een onmogelijke opgave.
picture

US Open | Indrukwekkend! Carlos Alcaraz slaat een streep langs Evans onderweg naar setwinst

Alcaraz subliem op de belangrijke punten

Voor Evans wellicht moeilijk te accepteren, al leek hij in de slotfase vrede te hebben met zijn aanstaande nederlaag, maar de tennisliefhebber en het publiek in New York smulde ervan. Uiteindelijk kon ook Evans niets anders dan zich aansluiten in de toch al lange rij met bewonderaars van Alcaraz.
Alcaraz staat in de vierde ronde niet opnieuw tegenover een Brit, omdat Cameron Norrie verrassend verloor. Daarom is Matteo Arnaldi de volgende tegenstander.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie