Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | “Coco Gauff heeft tennis ongelooflijk veel te bieden” - Schett en Corretja na eerste major

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/09/2023 om 15:17 GMT+2

Het gebeurt in het vrouwentennis met enige regelmaat dat er een nieuwe Grand Slam-winnares opstaat. Coco Gauff is al de derde van kalenderjaar 2023. Maar Gauff kan wel eens een echte topper worden. “Ze heeft het tennis ongelooflijk veel te bieden”, klinkt het tijdens de analyse van de US Ope-finale uit de monden van Barbara Schett, Mats Wilander en Alex Corretja.

US Open | “Coco Gauff heeft tennis ongelooflijk veel te bieden” - Schett en Corretja na eerste major

Het stond in de sterren geschreven dat Gauff ooit een Grand Slam zou winnen, maar dat maakt het echt niet gemakkelijker om aan de verwachtingen te voldoen. De druk stond er vol op. En Gauff incasseerde ook haar tegenslagen. Zo verloor ze recent nog in de eerste ronde van Wimbledon.
“Het is ongelooflijk belangrijk voor Coco om haar eerste major te winnen. Ze speelde nog niet eens zo goed, haar forehand was echt verschrikkelijk in de eerste set, maar het is knap om je terug te knokken. Gauff toonde aan over veel innerlijke kracht te beschikken”, analyseert Wilander.
picture

US Open | “Coco laat zien dat je niet groot en sterk hoeft te zijn” - Corretja looft Gauff

Pionier en rolmodel

Wilander is niet de enige die vol lof spreekt over Gauff en dat gaat verder dan puur haar kwaliteiten op de baan. De negentienjarige wordt nu al gezien als pionier. Als iemand die zich op de baan durft uit te spreken over allerlei misstanden in de samenleving.
“Ik hou van haar houding op de baan, maar ook ernaast. Coco is een fantastisch rolmodel. Ik weet niet of ze zich bewust is van haar belangrijke rol voor het tennis. Ze heeft de sport veel te geven, maar ook het leven in het algemeen. Er is overal zoveel haat. Op social media, op de hele wereld, maar dan zie je haar lachen. We moeten Coco beschouwen als een voorbeeld”, voegt Corretja toe.
picture

US Open | Coco Gauff krijgt cheque van 3 miljoen dollar prijzengeld plus trofee van Billie Jean King

Maatschappelijk betrokken

Gauff is niet bang om zich uit te spreken als het gaat over maatschappelijke thema’s. Denk aan zaken als Black Lives Matter, vuurwapens en klimaatverandering. “Ze deed behoorlijk van zich spraken. Eventjes was ik zelfs bang dat ze te betrokken zou raken. Daar heeft ze mee leren omgaan. Misschien is ze ook wel iets stiller geworden”, merkt Wilander op.
“Dit is een geweldige overwinning voor de Amerikaanse sport. Niet alleen voor tennis, het is meer dan dat. Het gaat ook om de manier waarop ze spreekt, de druk waar ze onder gebukt ging. Druk opgelegd door haarzelf, maar ook door mensen van buitenaf. Het hele land juicht voor haar.”
picture

US Open | Coco Gauff heeft woordje voor criticasters - “Jullie kritiek was olie op mijn vuur”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie