Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Aryna Sabalenka sloopt racket na verloren finale tegen Gauff - achter de schermen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/09/2023 om 15:07 GMT+2

Aryna Sabalenka wachtte netjes tot ze van de baan was, maar heeft zich daarna alsnog afgereageerd. De nieuwe nummer één van de WTA-ranglijst verloor de finale van de US Open van Coco Gauff. Tijdens een eerste momentje voor zichzelf haalde ze in de gym een racket tevoorschijn om die kapot te slaan. De beelden maakten nogal wat tongen los.

US Open | Aryna Sabalenka sloopt racket na verloren finale tegen Gauff - achter de schermen

Sabalenka verdween na de finale als eerste van het centre court, terwijl het feestje van Gauff toen pas echt begon. Met tas en zilverwaar bereikte Sabalenka de gym, waarna ze stopte en een racket uit haar tas pakte. Met enkel ferme klappen sloopte ze haar racket om dat daarna netjes in een vuilnisbak te gooien.
Eén van de redenen dat er door veel fans werd gereageerd op het racket slopen van Sabalenka is dat de impressie werd gegeven dat ze écht een momentje voor zichzelf had. Dat lijkt wellicht ook zo, maar deze stream vanuit de gym draaide tijdens de gehele US Open. Regelmatig ook zagen we beelden ervan op tv.
picture

US Open | Dikke tranen bij nummer één Sabalenka na nederlaag - “Sorry voor dit resultaat”

Netflix

En ook stond in de hoek een crew van Netflix opnames te maken voor een volgend seizoen van de tennis-serie, die begin dit jaar zijn première beleefde. Hoewel het erg rustig was in de gym was niet geheel sprake van een privésituatie.
Kort na het moment van de racketsloop meldde Billie Jean King zich om Sabalenka te troosten en op haar in te praten. De Belarussische heeft na deze editie van de US Open genoeg om trots op te zijn, maar het verlies van een Grand Slam-finale weegt natuurlijk zwaar.
picture

US Open | Sabalenka juicht in match-tiebreak drie punten te vroeg voor finaleplek

Dikke tranen

Dit was dan ook de reden dat Sabalenka tijdens haar praatje in het Arthur Ashe Stadium dikke tranen huilde. Schrale troost voor de verliezend finaliste is dat ze al van de nul af was, want ze won in januari 2023 de hoofdprijs op de Australian Open.
En Sabalenka werd maandag wakker als de nieuwe beste tennisster van de wereld, door Iga Swiatek voorbij te steken. Overigens duikelde iemand later het kapotte racket op en is er nog een selfie met Sabalenka gemaakt.
picture

US Open | Negentienjarige Coco Gauff bereikt het allerhoogste door Grand Slam te winnen

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie