Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic viert finaleplaats door te juichen met imitatie signature move Shelton

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/09/2023 om 19:54 GMT+2

Novak Djokovic staat in de finale van de US Open. Het wordt zijn vierde Grand Slam-finale van 2023 en de Serviër kon het na matchpoint niet laten een steekje uit te vallen. Hij juichte zoals Ben Shelton veelvuldig doet, door een telefoon op te pakken en neer te leggen. “Ik laat ermee zien dat ik ‘dialed in’ ben”, verklaarde Shelton. Wat Djokovic betreft was eerder sprake van ‘dialed out’.

US Open | Djokovic viert finaleplaats door te juichen met imitatie signature move Shelton

De 20-jarige Ben Shelton liet zich de hele US Open van zijn beste kant zien. Met sterk spel haalde hij de halve finale, maar verloor vrijdag op zaterdagnacht uiteindelijk van Novak Djokovic. Shelton viel niet alleen op door goed tennis, maar ook door zijn bijzondere manier van juichen.
Na elke overwinning maakt de Amerikaan een beweging alsof hij een telefoon op de hoorn gooit, volgens Shelton zelf is het een ode aan zijn vrienden thuis. Het juichen was ook opgevallen bij zijn tegenstander Djokovic. De Serviër imiteerde de juichactie zelfs na zijn zege op de jongeling.
picture

Hoogtepunten Shelton - Djokovic - US Open

HEEL ORGINEEL

In eerste instantie leek het een beetje op intimidatie richting Shelton van de Servische nummer één van de wereld, maar volgens Djokovic zelf had het daar niets mee te maken. “Ik hou van Bens manier van juichen”, zei Djoko op de persconferentie na afloop. “Ik vind het heel origineel, dus kopieerde ik hem. Ik heb zijn manier van juichen gestolen.”
Shelton zelf kon het gebaar van zijn opponent wel waarderen. “Ik zag het pas na de wedstrijd”, zei de Amerikaan tegen de aanwezige pers. Over wat mensen vinden van zijn manier van juichen is Shelton duidelijk. "Ik hou er niet van als mensen op social media gaan vertellen hoe ik wel of niet moet juichen. Als je wint, heb je verdient om te doen wat je maar wilt.”
Door de imitatie van Djokovic voelde de Amerikaan zich gevleid. “Toen ik als kind opgroeide, heb ik altijd geleerd dat imitatie het grootste compliment is wat je kunt krijgen.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie