Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Ode aan mijn trainingsmaatjes" - Ben Shelton verklaart zijn opvallende manier van juichen

Sander Grasman

Geupdate 06/09/2023 om 13:28 GMT+2

Na de overwinning in zijn partij tegen Frances Tiafoe in de kwartfinales maakte Ben Shelton ene gebaar alsof hij een ouderwetse telefoon opnam en deze vervolgens weer ophing. Op de persconferentie lichtte hij deze manier van juichen toe. "Ik laat ermee zien dat ik 'dialed in' ben", zegt Shelton, die het gebaar op zijn beurt weer overnam van de atleet Grant Holloway, met wie hij in Florida traint.

US Open | Ben Shelton blijft stunten en gaat naar halve finale - “Was een emotioneel gevecht”

Tot vorig jaar kwam Ben Shelton uit voor het tennisteam van de University of Florida, dezelfde universiteit waarvoor ook Grant Holloway zijn wedstrijden liep. De 20-jarige Shelton, die begin dit jaar prof werd, woont en traint nog altijd in de buurt van de campus in Gainesville, Florida.
Grant Holloway is drievoudig wereldkampioen op de 110 meter horden en hij gebruikt de telefoonbeweging al enige tijd als zijn vaste zegegebaar. "Ik ben goed bevriend met jongens van het atletiekteam", legt Shelton uit, "En een daarvan, Grant Holloway, doet dat altijd na een overwinning."
"Hij is onlangs weer wereldkampioen geworden", gaat de tennisser verder, "en dus vond ik het een mooie ode aan hem. Iets dat me verbindt met de vrienden thuis."

MENTAAL STERKER

De Amerikaan haalde eerder dit jaar al de kwartfinale van de Australian Open, maar lijkt sinds die tijd met stappen vooruit te zijn gegaan. "Vooral mentaal ben ik veel sterker geworden. Eerder zou ik allang steun gezocht hebben bij mijn coaches, maar nu kan ik in hoofd de knop omzetten en de vermoeidheid vergeten."
In zijn halve finale zal Shelton dergelijke mentale weerbaarheid goed kunnen gebruiken, want dan staat 23-voudig Grand Slam-winnaar Novak Djokovic aan de andere kant van het net. De zestien jaar oudere Serviër ontdeed zich eenvoudig van Sheltons landgenoot Taylor Fritz en daarmee voor de 47e keer in zijn carrière de halve finale van een major bereikt.
picture

US Open | Djokovic zet Fritz eenvoudig opzij en bereikt voor 47e keer een halve finale op Grand Slam

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie