Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | “Gauff heeft uitgevogeld hoe ze slechte partijen kan winnen” - Gilbert verklapt geheim

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/09/2023 om 15:48 GMT+2

De samenwerking tussen Coco Gauff en haar nieuwe trainer Brad Gilbert is pas net begonnen. Toch staat er nu een gewonnen Grand Slam op de erelijst. Zo snel kan het gaan. De kans is groot dat Gauff nog veel meer gaat laten zien. “We zijn pas net begonnen”, kondigt Gilbert aan. Hij kijkt al uit naar de Australian Open van 2024.

US Open | “Gauff heeft uitgevogeld hoe ze slechte partijen kan winnen” - Gilbert verklapt geheim

Gauff klimt dankzij haar overwinning in New York naar de derde plaats op de WTA-ranglijst, maar een ranking is zo vergeten. Winst van de US Open is voor altijd. Gauff is Grand Slam-kampioene. En dat na een finale waarin ze zeker niet top speelde. Misschien was haar geluk dat Aryna Sabalenka net zo goed worstelde.
De negentienjarige Amerikaanse knokte zich na een slechte start – en veel fouten met de forehand – terug in de wedstrijd. “Coco begon niet best. Dat voelde als een paar stompen in mijn maag. Ze heeft dit toernooi moeten vechten. In de tweede set vond ze haar benen en ging ze lopen”, aldus Gilbert tijdens een analyse voor Eurosport.
picture

US Open | “Coco laat zien dat je niet groot en sterk hoeft te zijn” - Corretja looft Gauff

Gauff leert bij

“Ik zal jullie dit zeggen: het belangrijkste wat Coco heeft geleerd, en ze is pas net begonnen, is hoe je kunt winnen als je gemiddeld speelt. Dat wist ze nooit. Coco won als ze goed speelde en verloor als ze slecht speelde. Maar 90 procent van de tijd in het tennis speel je niet top.”
“Use your legs”, vervolgt de kampioenenmaker. “Als je gaat lopen, kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Coco speelde deze twee weken in New York drie of vier wedstrijden die ze enkele maanden geleden had verloren. Als je erachter komt hoe je kunt winnen, kun je een grote speelster worden.”
picture

US Open | Coco Gauff heeft woordje voor criticasters - “Jullie kritiek was olie op mijn vuur”

Blik op Australian Open

Het winnen van de US Open is een prachtig moment, maar Gilbert durft met Gauff alweer verder vooruit te kijken. De kans dat het hier stopt, lijkt klein, al bieden resultaten uit het verleden nooit garantie voor de toekomst. Gauff lijkt echter absoluut geen eendagsvlieg.
Gilbert: “Het is geweldig wat er is gebeurd. En het meest ongelooflijke is: we beginnen pas net. Ze is jong en de Australian Open komt er alweer aan. Coco is bescheiden. En ze werkt keihard. Dat zijn twee van haar beste kwaliteiten. Daarom gaat ze hier zeker niet aan onderdoor. Ik denk dat er geweldige dingen staan te gebeuren.”
picture

US Open | Negentienjarige Coco Gauff bereikt het allerhoogste door Grand Slam te winnen

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie