Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Halve finale Gauff-Muchova drie kwartier onderbroken door klimaatactivisten

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/09/2023 om 09:31 GMT+2

De halve finale op de US Open tussen Coco Gauff en Karolina Muchova is ontsierd door een actie van klimaatactivisten. De activisten kwamen dit keer niet het speelveld op, zoals in eerdere gevallen, maar deden vanaf de tribune van zich spreken. De beveiliging had er flink wat moeite mee om de activisten te verwijderen waardoor de partij zo’n drie kwartier stillag.

US Open | Halve finale Gauff-Muchova drie kwartier onderbroken door klimaatactivisten

Sportwedstrijden worden wel vaker aangegrepen voor vormen van protest en na Roland Garros vorig jaar en Wimbledon eerder deze zomer was het nu ook raak tijdens de US Open. Hoog in de nok van het imposante Arthur Ashe Stadium organiseerde een aantal activisten een actie.
Eén van de activisten lijmde zich vast, waardoor het enige tijd duurde om iedereen te verwijderen en de wedstrijd best een tijdje stillag. Muchova maakte van de nood een deugd door een behandeling van de fysio te ondergaan.
picture

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Gauff naar finale

Dit kon ook gemakkelijk, want nadat er enkele minuten door Gauff en Muchova op de baan was gewacht, werd toch de voorkeur gegeven aan het opzoeken van de kleedkamer. Een goed besluit, aangezien het alles bij elkaar dik drie kwartier duurde voordat er vanaf 6-4 1-0 verder gespeeld kon worden.
Winnares en dus finaliste Gauff gaf na afloop tijdens haar persconferentie aan dat ze niet boos was op de activisten. De Amerikaanse is op de hoogte van de problemen met het klimaat en begrijpt dat er mensen actie willen voeren in de hoop het tij te keren.
picture

US Open | Coco Gauff neemt rol omroeper over en kondigt Novak Djokovic aan - “Wooohooohoo!”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie