Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Justine Henin over primeur Sabalenka - “Nummer één-positie kan voor extra druk zorgen”

Menno Waebeke

Geupdate 05/09/2023 om 11:13 GMT+2

Iga Swiatek mocht zich 75 weken lang de beste van de wereld noemen, maar die eer is na de US Open weggelegd voor Aryna Sabalenka. Volgens Eurosport-expert Justine Henin is dat geen grote verrassing. “Het is een bevestiging, Sabalenka speelt al een tijdje heel constant.”

US Open | Sabalenka overklast Kasatkina als nieuwe nummer één van de wereld

Sabalenka verzekerde zich maandag van een plek in de kwartfinale van de US Open en wist voor haar partij tegen Daria Kasatkina bovendien dat ze de nieuwe nummer één van de wereld ging worden. De Belarussin neemt het stokje over van Swiatek, die onderuit ging tegen Jelena Ostapenko.
Volgens Eurosport-expert Henin is het altijd leuk om een wisseling van de wacht mee te maken. “Het is ook weer niet een hele grote verrassing, ze hebben een prachtige strijd gehad in de afgelopen maanden, maar het is een bevestiging van hoe consistent Sabalenka staat te spelen.”
picture

US Open | Titelverdediger Swiatek onderuit tegen angstgegner Ostapenko, verliest nummer 1-positie

Pas op de plaats

“Sabalenka won natuurlijk de Australian Open, dus het is niet onlogisch dat ze nu de nummer één is. Swiatek moet even pas op de plaats maken, maar misschien neemt dat juist wat druk weg bij haar. Ze heeft nu wat tijd om met de nieuwe situatie om te gaan.”
Volgens Henin komt de extra druk nu dus juist op de schouders van Sabalenka te liggen. “Het wordt heel interessant om te zien hoe beide vrouwen daarmee omgaan. Het is voor beide vrouwen een uitdaging. Het vrouwentennis staat er in ieder geval uitstekend voor”, besluit Henin.
picture

AusOpen | Van koningin dubbele fouten tot Grand Slam-winnares - Sabalenka verslaat Rybakina

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie