Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 10 - Sabalenka en Medvedev door, in de nacht Alcaraz-Zverev

Kevin van Nunen

Geupdate 07/09/2023 om 15:59 GMT+2

Enkele van de kwartfinales gingen snel, maar in deze affiches barst de strijd echt los, toch? Er staan enkele mooie partijen op het programma bij de US Open, waar we aftellen naar de climax. Partijen als Medvedev-Rublev en Zverev-Alcaraz klinken als muziek in de oren. Check liveblog en speelschema van dag 10 en kijk live tennis op Eurosport en discovery+.

US Open | Medvedev vs het publiek in New York - compilatie van diverse voorvallen

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Het is over!

Bijna drie uur duurde deze pot, met name in de derde set kwamen er twee gigantisch lange games van ongeveer een kwartier aan te pas... Het was zweten geblazen, maar Medvedev zegeviert met 6-4, 6-3 en 6-4. In drie ontmoetingen op Grand Slams verloor hij nog steeds geen set van landgenoot Rublev!

Voorsprong verdubbeld

Het was een set vol breaks, maar Medvedev - inclusief dus hulp van de fysio - wint uiteindelijk met 6-3! Dat doet hij overigens op fraaie wijze zeg... Hij schudt weer een bom van een backhand uit zijn racket: 6-4, 6-3. Kan de jongste van de twee nog wat terugdoen?
picture

US Open | Daniil Medvedev lijkt Russische slijtageslag in zijn voordeel te beslissen - wint ook set

Hitte slaat toe

Het is enorm warm en heel vochtig in New York, ook in het Arthur Ashe Stadium ontkomen we er niet aan! Bij een stand van 6-4 en 4-3 vraagt Medvedev dan ook om bijstand van de fysiotherapeut. Gaat hij het nog volhouden?

Medvedev wint eerste set, Rublev boos

Rublev breekt aan het begin van de eerste set, maar Medvedev draait het om. De umpire doet ook zijn deel: bij een stand van 4-4 en 30-30 laat hij, naar de zin van Rublev, te snel weer de serviceklok van 25 seconden lopen... De nummer 8 geplaatst moet snel serveren, verliest de volgende twee punten en raast uit tijdens de wisselpauze. Vervolgens serveert Medvedev de eerste set uit: 6-4!
picture

US Open | De kwade Rus is deze keer niet Daniil Medvedev, maar Andrey Rublev - ruzie met umpire

Russisch roulette

Wie gaat er door en wie gaat er kopje onder? Daniil Medvedev en Andrey Rublev bepalen!

Sabalenka staat in halve finale

Voor de derde keer op rij in New York en voor de vijfde achtereenvolgende Grand Slam staat Aryna Sabalenka in de halve finale. Knappe cijfers. Cijfers die horen bij een nummer één van de wereld. Qinwen Zhang had geen schijn van kans, zelfs al pakte ze als eerste vier games in één set tegen Sabalenka. Dat zegt alles, nietwaar?

Sabalenka domineert

We zijn bezig aan de derde kwartfinale… en ook die is nog niet echt spannend. Nummer 1 to be Sabalenka trekt fel van leer met een 6-1 stand. Zheng toont in set twee wel wat tekenen van herstel, gelukkig maar.

Zheng en Sabalenka openen de dag

Dag twee van de kwartfinales en dag 10 van de US Open gaat beginnen. Wij openen de dag op Arthur Ashe met de partij bij de laatste acht tussen Qinwen Zheng en Aryna Sabalenka. Sabalenka wil niets liever dan laten zien waarom zij de terechte nieuwe nummer één is.

Boezemvrienden Medvedev en Rublev tegenover elkaar

Medvedev en Rublev zijn boezemvrienden en vinden het eigenlijk helemaal niet leuk om tegen elkaar te spelen, maar de Russen ontkomen er niet in. Ze zijn in New York nu eenmaal in hetzelfde deel van het schema terecht gekomen. Gelukkig voor hen pas in de kwartfinale. Voor Rublev wordt het zijn negende kwartfinale. De eerste acht gingen echter verloren…
Medvedev op zijn beurt heeft een Grand Slam achter zijn naam staan, de US Open zelfs. Wie van de twee bereikt de laatste vier? Die vraag doet er pas toe als Qinwen Zheng en Aryna Sabalenka de eerste nieuwe halvefinaliste van de dag hebben aangewezen. Zheng wil blijven stunten, Sabalenka wil haar nieuwe status als nummer één waarmaken.
picture

US Open | Bijzondere medische time-out voor Medvedev - “Ik wil wat mijn tegenstander kreeg”

Zijn Vondrousova en Zverev fit?

Het nachtprogramma is voorbehouden aan Marketa Vondrousova vs Madison Keys en Carlos Alcaraz die de strijd aanbindt met Alexander Zverev. Hopelijk blijkt Vondrousova niet te geblesseerd aan haar elleboog en is Zverev hersteld van zijn enorme inspanning tegen Jannik Sinner.
“Als je van mij wilt winnen, moet je lijden”, zei Alcaraz niet voor niks.
picture

US Open | Zverev klopt Sinner in prachtig gevecht - uitputtingsslag van vijf sets

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 10 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Zheng (23) - Sabalenka (2) - vanaf 18:00 uur
Medvedev (3) - Rublev (8)
Vondrousova (9) - Keys (17) - niet voor 01:00 uur
Alcaraz (1) - Zverev (12)
Louis Armstrong Stadium
Siegemund/Zvonareva (12) - Azarenka/Haddad Maia
Gauff/Pegula (3) - Hsieh/Wang (8)
Shibahara/Pavic - Danilina/Heliovaara
Pegula/Krajicek (1) - Townsend/Shelton

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie