Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Medvedev tegen Djokovic - “Je hebt zoveel Grand Slams gewonnen, wat doe je hier nog?”

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/09/2023 om 10:48 GMT+2

Daniil Medvedev speelde vijf Grand Slam-finales, maar won er slechts eentje. Dat heeft alles te maken met de tegenstand, in de vorm van veelvraten Rafael Nadal en Novak Djokovic. Je kunt er gek van worden en dat wordt Medvedev ook een beetje, zo bleek tijdens zijn speech na de US Open-finale. “Wat doe je hier nog? Kom op man!”

US Open | Medvedev tegen Djokovic - “Je hebt zoveel Grand Slams gewonnen, wat doe je hier nog?”

Medvedev kwam met een verkapte oproep aan Djokovic (36) om een keertje te stoppen. Is het niet met tennis dan op z’n minst met altijd maar winnen. De Moskoviet zei dit uiteraard met een knipoog. “Dit was onze derde finale en wellicht niet onze laatste. Dat hoop ik althans. Jij gaat er vast nog veel spelen.”
“Wanneer ga je het eens rustig aan doen”, grapte Medvedev nogmaals. “Zonder dollen, ik wil jou en je team feliciteren. Het voelt voor mij alsof ik met twintig toernooizeges helemaal geen slechte carrière heb, maar jij wint 24 Grand Slams… Jullie zijn ongelooflijk… Van harte!”
picture

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

Geen herhaling van overwinning

Medvedev won de US Open twee jaar geleden door toen Djokovic te verslaan. Hij ontzegde de Serviër het enige wat hij nog niet bereikte in zijn carrière, namelijk het neerzetten van een Calendar Slam. Grappig genoeg was de datum dit keer precies gelijk aan die dag.
“Twee jaar geleden stond ik hier als winnaar en had ik een prachtig cadeautje voor mijn vrouw. Normaal verandert het altijd, maar nu is het dezelfde datum. Ik dacht: ik geef nogmaals een cadeautje om onze trouwdag te vieren. Maar dit is een pretty shit one. Het zat er niet in.”
picture

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef nog steeds een jongensdroom"

Verslaan Djokovic hoogtepunt

De complimenten van Medvedev voor Djokovic zijn nog niet op. “Aan de ene kant kan ik zeggen dat ik Djokovic heb verslagen in de finale van een Grand Slam. Dat vind ik te gek. Het is het hoogtepunt van mijn carrière. Maar als hij en Nadal er niet waren… Ik weet niet wat beter is. Djokovic pusht mij om beter te worden.”
“Ik zei het in Australië al, maar New York is een andere stad met andere mensen en daarom vertel ik het nogmaals. Tijdens onze eerste ontmoeting stond ik 500ste op de ATP-ranglijst en toch was hij heel aardig voor mij. Hij deed niets bijzonders, maar behandelde mij gewoon als een normaal persoon.”
picture

US Open | Djokovic ontvangt winnaarsbeker uit handen van voormalig winnaar Andy Roddick

Medvedev blijft proberen

“Nog altijd is er niets veranderd. Zoveel gewonnen Grand Slams later. Het is fantastisch als je zoiets over een persoon kunt zeggen”, spreekt Medvedev mooie woorden, waarna Djokovic hem de hand schudt.
Tenslotte richt Medvedev zich nog tot het publiek, waar hij het soms weer mee aan de stok had. “Dit stadion is bijzonder. Ik kwam hier en dacht: ik wil goed spelen om de energie van de fans te voelen. Ik had het graag beter gedaan. Misschien komt er nog een dag waarop ik opnieuw met de beker sta.”
picture

US Open | Superieure Medvedev ontzegt Djokovic Calendar Slam

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie