Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Blessuregolf duurt voort - ook Medvedev moet strijd voortijdig staken

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 03/05/2024 om 12:48 GMT+2

In navolging van Carlos Alcaraz en Jannik Sinner is ook Daniil Medvedev geveld door blessures. De nummer vier van de wereldranglijst moest na een set geblesseerd opgeven vanwege dijbeenproblemen. Ook een medical time-out mocht niet baten voor de voormalig US Open-kampioen. Doordat Medvedev niet kon spelen is het donderdagschema in de Spaanse hoofdstad compleet in het water gevallen.

Daniil Medvedev à Madrid en 2024

Foto: Getty Images

Australian Open-winnaar Jannick Sinner had de dag ervoor ook zijn wedstrijd tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime opgegeven. De Italiaanse nummer drie van de wereld kampt met een heupblessure. Daardoor kregen de toeschouwers slechts een setje te zien in plaats van twee volledige kwartfinalepotten.
Ook Carlos Alcaraz was allesbehalve fit in Madrid. De Spanjaard speelde zijn partij tegen Andrey Rublev wel uit, maar moest tegen de tranen vechten voor zijn eigen publiek en verloor uiteindelijk in drie sets.
Voor het toernooi had de nummer een van de wereld, de Serviër Novak Djokovic, al afgezegd voor het Masters-toernooi in Madrid.

Debutanten

De opgave van Medvedev resulteerde in een mooie halvefinaleplek voor de Tsjech Jiri Lehecka, die op zijn route naar de halve finale ook al Rafael Nadal uitschakelde.
Lehecka reageerde sportief op de opgave van zijn Russische opponent. "Als ik mocht kiezen hoe ik deze wedstrijd zou winnen, zou dat zeker niet op deze manier zijn. Het is natuurlijk nooit gemakkelijk om je tegenstander te zien lijden, maar ook op dat moment moet je proberen to focussen."
Lehecka gaat het in de halve finale opnemen tegen Felix Auger-Aliassime, met wie het dit jaar iets beter gaat. Noch Lehecka, noch Auger-Aliassime hebben in hun carrière in de finale van een Masters 1000-toernooi gestaan. De Amerikaan Taylor Fritz en Medvedevs landgenoot Andrey Rublev ontmoeten elkaar in de andere halve finale.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie