Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Cincinnati | Coco Gauff wint ten koste van Muchova haar eerste WTA Masters 1000-toernooi

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/08/2023 om 10:53 GMT+2

Coco Gauff heeft een week voor de start van de US Open aangetoond in goede vorm verkeren. Haar toernooizege in Cincinnati is daar het bewijs van. Het is de eerste keer dat Gauff een WTA Masters 1000-toernooi wint. Het enige wat nu nog ontbreekt op haar erelijst is een Grand Slam, maar daar kan ze in New York een gooi naar doen.

Cincinnati | Coco Gauff wint ten koste van Muchova haar eerste WTA Masters 1000-toernooi

Gauff kende een wat teleurstellende eerste helft van 2023. Of, anders gezegd: na haar finaleplek op Roland Garros slaagde ze er niet direct in om serieus door te pakken. Haar forehand was bijvoorbeeld ondermaats, maar daar wordt nu aan gewerkt door topcoach Brad Gilbert.
Die pas opgestarte samenwerking werpt z’n vruchten af, want Gauff is al een paar weken lekker bezig sinds het gras is verruild voor hardcourt. Zo won ze onderweg naar de toernooizege in Cincinnati voor het eerst van nummer één van de wereld Iga Swiatek.
“Ik kan zeven keer ten onder gaan, maar de achtste keer sta ik op”, gebruikte Gauff teksten van rapster Cardi B als inspiratie om het te blijven proberen tegen Swiatek. Met succes. Dankzij die gewonnen halve finale (7-6(2) 3-6 6-4) begon Gauff als favoriete aan de eindstrijd tegen Karolina Muchova en die status maakte ze waar.
picture

Roland Garros | Swiatek soeverein naar halve finales ondanks kranig verweer Gauff

Nu die Grand Slam

Het werd vrij soepeltjes 6-3 6-4 voor de nog altijd pas negentienjarige Gauff, die voor je gevoel al tijden meedraait. Ze won op alle mogelijke niveaus WTA-toernooien en stond dus zelfs al eens in een Grand Slam-finale. Een triomf op een major is het enige wat nog ontbreekt.
Wie weet lukt het spoedig in New York, waar de US Open op het punt van beginnen staat. Gauff begint als nummer zes van de wereld aan de laatste Grand Slam van 2023. Vorig jaar reikte ze tot de kwartfinale.
picture

Roland Garros | Coco Gauff wint tienerstrijd in derde ronde, Andreeva pakt wel eerste set

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie