Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Cincinnati | “Het vuur brandt nog steeds” - Djokovic keert na twee jaar terug in Verenigde Staten

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 15/08/2023 om 10:11 GMT+2

Na twee jaar afwezigheid is Novak Djokovic eindelijk weer in staat om te tennissen op Amerikaanse bodem. Eerder kreeg de Serviër geen toegang tot het land, omdat hij geen coronaprik wilde nemen. Djokovic zat zijn tijd uit en is nu terug. “Het voelt goed om terug te zijn en ik kan niet wachten”, vertelt hij in Cincinnati kort voor de start van het Masters-toernooi.

Wimbledon | “Problemen met Alcaraz op gravel en hardcourt oké, maar ook op gras?” - Djokovic

Het laatste wat we van Djokovic hebben gezien op Amerikaanse bodem was de US Open-finale van 2021. Tijdens die eindstrijd ging hij in tranen ten onder tegen Daniil Medvedev, waardoor hij net naast een zelden vertoonde Calendar Grand Slam greep.
Sindsdien waren de Amerikaanse immigratieregels streng. Erg streng. Zo streng dat Djokovic het land niet in mocht. Alleen wie kon aantonen dat hij of hij gevaccineerd was, kreeg een stempel in zijn of haar paspoort. Djokovic weigerde en was bereid om zijn sportieve kansen op te geven. Desondanks scherpte hij het record van gewonnen Grand Slams aan tot 23.
picture

Wimbledon | Alcaraz maakt grapjes om leeftijd Djokovic - “Dat je dit nog allemaal kan op je 36ste”

Jonge fans ontmoet

“Ik heb veel tijd doorgebracht met mijn familie, rust gepakt en natuurlijk een voorbereiding gedraaid om hier in Cincinnati op mijn best te zijn”, aldus Djokovic over zijn invulling van de dagen sinds het verliezen van de Wimbledon-finale.
“Het is twee jaar geleden dat ik in Amerika was, dus ik kijk er erg naar uit om terug te zijn en heb er erg veel zin in om hier weer te kunnen tennissen. Hier in Cincinnati was ik zelfs in 2019 voor het laatst. Ik heb al allerlei jonge fans ontmoet en dat is altijd fantastisch, waar dan ook”, vervolgde de Serviër.
picture

Wimbledon | Alcaraz plaatst na prachtige rally beslissende break - Djokovic koelt woede op netpaal

Warme ontvangst

De 36-jarige Djokovic voelde zich zeer welkom en dankte de fans voor de warme ontvangst. “Toen ik de baan betrad, grapte ik tegen mijn coach: staat er soms een partij gepland, zitten we wel goed? Iedereen was zo enthousiast. Dat doet me echt goed, het was fantastisch onder die omstandigheden te trainen.”
“Al dat enthousiasme geeft me extra motivatie om te blijven tennissen. Het is fantastisch om dit na twintig jaar tennis te mogen ervaren. Het blijft bijzonder. Het zorgt er ook voor dat mijn innerlijke vuur blijft branden. Ik ben nog altijd gebrand en gemotiveerd om het beste uit mezelf naar boven te halen, titels te winnen en het publiek plezier te bezorgen.”
picture

Wimbledon | Novak Djokovic speelt Rublev ondersteboven om breakpoint te benutten

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie