Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Cincinnati | Novak Djokovic nu wel nipt de betere van Carlos Alcaraz in zinderende finale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/08/2023 om 11:23 GMT+2

Zo spelen ze zelden tot nooit tegen elkaar, zo is het twee keer raak in korte tijd. En voor de tweede keer deden Novak Djokovic en Carlos Alcaraz het gedroomde affiche eer aan. Dit keer in de eindstrijd van het ATP Masters-toernooi in Cincinnati. Het werd net als op Wimbledon een finale om lang over na te praten, maar nu trok Djokovic aan het langste eind. Hij moest er diep voor gaan. Heel diep.

Cincinnati | Novak Djokovic nu wel nipt de betere van Carlos Alcaraz in zinderende finale

De setstanden van 5-7 7-6(7) 7-6(4) vertellen een deel van het verhaal, maar nog niet eens alles. Want alles is namelijk wat deze wedstrijd in zich had. Djokovic worstelde halverwege met de hitte en leek op verlies af te stevenen, Alcaraz kon aan het einde van de derde set door kramp in zijn hand amper nog een racket vasthouden.
Net als tijdens de vijf geniale sets op Wimbledon dreven Djokovic en Alcaraz elkaar ook in Cincinnati tot het uiterste. Dit keer sloeg de balans door in het voordeel van Djokovic, maar hij moest er hard voor werken. Heel hard. Alcaraz wist in de derde set maar liefst dertien breakpoints weg te werken. Tegen super-returner Djokovic nota bene!
picture

Cincinnati | “Eén van de zwaarste partijen die ik ooit heb getennist” - Djokovic na winst op Alcaraz

Zware strijd

Tussendoor werkte Djokovic een matchpoint tegen weg en won hij de tweede set in die tiebreak na een rally van 25 slagen. Alcaraz koelde zijn woede vervolgens op een koelkastje, waarna hij verzorging nodig had. De Serviër kwam daarna met 5-3 voor in de derde set, maar ook toen was het nog niet beslist omdat hij – ondanks het verkrijgen van twee matchpoints – toch zijn service weer inleverde.
Kortom, het was een fantastische finale. Met na 3 uur en 49 minuten tennis een fantastische winnaar. Of dat nu Djokovic of Alcaraz was geweest. Het feit dat Djokovic toch de winnaar werd, zegt iets over zijn grootheid. Het was de 95ste titel in de carrière van Djokovic en voor de 39ste keer won hij een Masters 1000-toernooi. Mocht hij in de toekomst nog eens Monaco winnen, dan staan er drie kruisjes achter alle Masters-toernooien. Alle!
picture

Cincinnati | “We kunnen allebei trots zijn” - Alcaraz na nipte nederlaag in finale tegen Djokovic

Herhaling tijdens US Open?

“Ik kan zoveel vertellen, maar heb amper nog energie om te praten. We drijven elkaar tot het uiterste. Hopelijk staan we binnenkort in de finale van de US Open opnieuw tegenover elkaar. Dat zou leuk zijn… voor het publiek. Voor mezelf weet ik het nog niet”, aldus Djokovic in zijn speech.
“Ik wil je feliciteren, Novak, nogmaals. Het is fantastisch om tegen je te spelen en van je te leren. Ook deze wedstrijd waren we weer ontzettend aan elkaar gewaagd, maar ik weet nu al dat ik er veel van heb geleerd”, vertelde Alcaraz op zijn beurt.
picture

Wimbledon | Alcaraz schrijft historie met winst op Djokovic – pakt Grand Slam af van lid Grote Drie

Djokovic terug in VS

Het was voor Djokovic de eerste keer in twee jaar tijd dat hij nog eens op Amerikaanse bodem tenniste. Eerder was hij niet welkom vanwege het niet laten zetten van een coronaprik. Bij zijn terugkeer is ‘Nole’ dus gelijk weer de nieuwe kampioen, iets wat hij op de US Open ongetwijfeld wil herhalen.
In onderlinge duels tussen Djokovic en Alcaraz staat het nu 2-2. De Spanjaard blijft wel de nummer één van de wereld.
picture

Wimbledon | “Problemen met Alcaraz op gravel en hardcourt oké, maar ook op gras?” - Djokovic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie