Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | "Iga Swiatek kan meermaals Wimbledon winnen" - Mats Wilander

Sander Grasman

Geupdate 30/06/2023 om 18:21 GMT+2

Iga Swiatek en gras zijn nog geen gelukkige combinatie gebleken. De Poolse nummer één won tot het toernooi in Bad Homburg slechts zes van haar elf wedstrijden op deze ondergrond, maar toch denkt Eurosport-expert Mats Wilander dat ze in de (nabije) toekomst kan winnen op het heilige gras. "Ze moet accepteren dat ze zich nooit helemaal comfortabel zal voelen op gras."

Roland Garros | Geen tiramisu! Blij Iga Swiatek verliest deksel van Coupe Suzanne-Lenglen

Swiatek bezet nu al 65 weken achter elkaar de eerste plek op de wereldranglijst, maar op gras wil het nog niet zo lukken met de Poolse. Onlangs gaf de speelster zelfs eerlijk aan dat ze ook deze zomer niet verwacht op haar gemak te zijn op deze ondergrond.
Dat weerhoudt Wilander er echter niet van haar als een van de favorieten voor de komende Wimbledon aan te wijzen. "Nee, ze zal nooit een betere grasspeelster worden, dan dat ze op hardcourt is, maar dat betekent niet dat ze hier niet kan winnen."

VELE KANSHEBBERS

Eurosport-collega Laura Robson noemde het damestoernooi op Wimbledon al 'volledig open' en Wilander is het met haar eens. "Er is geen uitgesproken favoriet bij de vrouwen. Ik verwacht dat iemand die hard slaat en goed kan serveren Wimbledon gaat winnen. Dan denk ik aan speelsters als Aryna Sabalenka, Elena Rybakina of Petra Kvitova, die hier al twee keer won, maar niemand steekt er bovenuit."
Dus waarom zou Swiatek dan bij voorbaat kansloos zijn? "Ik denk dat dit het jaar is", adviseert de Zweed haar, "dat ze moet zeggen: 'Hey, ik ben er, ik red me wel op gras en ik ben een van de favorieten.'"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie