Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Carlos Alcaraz plaatst zich met weergaloos tennis voor kwartfinale tegen Holger Rune

Matthijs Klerkx

Geupdate 10/07/2023 om 22:16 GMT+2

In de eerste set ging het wat moeizaam voor de Spaanse nummer één van de wereld, maar vanaf dat moment gingen alle remmen los. Meerdere huzarenstukjes volgden, drie sets op rij gingen met 6-3 naar de 20-jarige Spanjaard en zo plaatste Carlos Alcaraz zich ten koste van Matteo Berrettini voor de kwartfinales. Daar wacht een treffen met het andere megatalent Holger Rune!

Wimbledon | Carlos Alcaraz plaatst zich met weergaloos tennis voor kwartfinale tegen Holger Rune

De nummer één van de wereld tegen de Wimbledon-finalist van 2021: dat was een prachtig affiche om de vierde ronde mee af te sluiten. Het Centre Court was goed gevuld voor een Zuid-Europeaans – echt heel letterlijk – onderonsje: Spanje tegen Italië, maar ook Murcia tegen Sicilië.
Alcaraz kwam slordig uit de startblokken en Berrettini profiteerde daar meteen van. Hoewel hij zelf eerst wat breekkansen van de Spanjaard weg moest werken, kon hij zelf naar het einde van de set toe wel toeslaan; bij een 4-3 voorsprong brak hij door de opslag van de 20-jarige baltovenaar, om vervolgens op eigen service de eerste set binnen te halen.
picture

Wimbledon | Grasspecialist Matteo Berrettini zorgt voor moeilijkheden Carlos Alcaraz in eerste set

Spaanse magie

Dat moest anders voor Carlitos, zo wist ook de mondiale nummer één zelf. Hij schakelde een tandje bij in het tweede bedrijf. Het allereerste punt van de derde game leverde misschien wel de mooiste rally op Wimbledon tot nu toe op. Terwijl Berrettini op een korte bal van de Spanjaard dacht met een slice backhand de winner te slaan, was dat buiten de vliegensvlugge Alcaraz gerekend; een onmogelijke backhand langs de netpaal volgde.
Alcaraz brak daarna bij een 2-1 voorsprong. Ook in deze set ging de winst naar degene die begon met serveren, want Alcaraz zette een 6-3 setstand op het scorebord.
picture

Wimbledon | Punt van het toernooi? Carlos Alcaraz slaat onmogelijke bal langs de netpaal

Almachtige Alcaraz

Voor de verliezend halvefinalist op Roland Garros – de bekende krampaanval tegen Novak Djokovic was de oorzaak – het sein om door te drukken: eerst was er de break om op 2-1 voor te komen, vervolgens wist Alcaraz ook de derde set te pakken met 6-3. Dat moest dus gebeuren op de opslag van Berrettini.
De Italiaan wist niet meer waar hij het zoeken moest. Zijn service was ontwapend door de verbluffende returns van de talentvolle Spanjaard en hij begon te klagen dat het dak dicht moest. Hieraan werd gehoor gegeven, zij het op een vreemd moment: niet tijdens een change over, maar bij de stand van 2-2.
Met een voorsprong van 4-3 in de zak wist Carlitos twee breekmogelijkheden af te dwingen; hij had er maar één nodig. Voor Alcaraz was hierna het vierde matchpoint genoeg om de wedstrijd uit te serveren. In de kwartfinale volgt er een ontmoeting met dat andere 20-jarige wereldtalent Holger Rune.
picture

Hoogtepunten Alcaraz - Berrettini - Wimbledon

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie