Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vandaag op Wimbledon: Kiki tegen Venus, Roger Federer & Serena Williams op centre court

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/07/2018 om 11:46 GMT+2

Het is vrijdag en dat betekent dat op Wimbledon de derde ronde-partijen op het programma staan, met een aantal schitterende affiches tot gevolg. Dit zijn de belangrijkste partijen.

Roger Federer

Foto: Getty Images

Vandaag op Wimbledon: Kiki tegen Venus, Roger Federer & Serena Williams op centre court
Het is vrijdag en dat betekent dat op Wimbledon de derde ronde-partijen op het programma staan, met een aantal schitterende affiches tot gevolg. Dit zijn de belangrijkste partijen!
Kiki Bertens
Ze heeft normaliter weinig met het grasseizoen maar is nu toch alweer doorgedrongen tot de derde ronde, een evenaring van haar beste prestatie op Wimbledon uit 2016. Toen was Simona Halep te sterk, en nu krijgt ze het zeker niet veel makkelijker, want vandaag moet ze het opnemen tegen Venus Williams. De 38-jarige Amerikaanse mag dan inmiddels een dagje ouder zijn, ze is nog altijd als negende geplaatst en haalde vorig jaar nog ‘gewoon’ de finale. De dames komen in actie als tweede partij op court 1, na het restant van Fritz – Zverev, waar de stand 2-1 in sets is. Het programma daar begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.
(tekst gaat verder onder de video)
Centre Court
Roger Federer is op jacht naar zijn negende zege op Wimbledon, wat een evenaring van het record van Martina Navratilova zou zijn. In de derde ronde stuit hij op de Duitser Jan-Lennard Struff. Waar Federer dit toernooi nog geen set verloor, heeft Struff er al twee vijfsetters op zitten. Met name de laatste wedstrijd was een slijtageslag: De Kroatische hardhitter Ivo Karlovic boog pas bij 13-11 in de vijfde set. De heren komen als derde partij in actie op het centre court, na Querrey – Monfils en Serena Williams – Mladenovic.
Serena Williams verloor in 2014 voor het laatst een wedstrijd op Wimbledon. In 2015 en 2016 wist ze op het gras te winnen en vorig jaar was ze er niet bij, omdat ze in verwachting was. Na de geboorte van haar dochtertje kwam Mama Williams alleen op Grand Slam-niveau in actie in Parijs vorige maand, waar ze niet verder kwam dan de vierde ronde.
Madison Keys
De eerste partij waar we op Eurosport 1 en op de Eurosport Player verslag van doen is die tussen de Amerikaanse Madison Keys en de Russische Evgeniya Rodina. Keys is sinds haar finaleplaats op de US Open vorig jaar op dreef op de Grand Slams, getuige een kwartfinaleplaats op de Australian Open en een halve finaleplaats op Roland Garros. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur Nederlandse tijd.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie