Bertens goed uit de startblokken
Net als in haar vorige wedstrijden begon Venus Williams de partij vandaag vrij matig. Kiki Bertens profiteerde optimaal. De Nederlandse wist Williams gelijk in de eerste game te breaken, behield haar eigen service en wist ook de derde game te winnen na een 40-0 achterstand. Bertens moest vervolgens haar eigen service inleveren, maar brak de nummer 9 van de wereld gelijk weer terug.
Bij een 5-1 stand kreeg Bertens enkele kansen om Venus Williams te breaken en de set te pakken, maar dat lukte niet. Dus moest het op haar eigen service gebeuren. Bertens maakte geen fouten en won haar game zonder puntverlies, waardoor ze de set dus met 6-2 won.
Stijgende lijn bij Venus
Wimbledon
Wimbledon | Bertens in eerste ronde uitgeschakeld
29/06/2021 OM 19:12
In de tweede set leek Bertens naar de overwinning te cruisen. Met een break in haar voordeel mocht ze bij een 5-4 stand gaan serveren voor de wedstrijd. Venus Williams was echter te sterk en brak Bertens op een cruciaal moment. De vijfvoudig-Wimbledon winnares won de set na een tie-break en bracht de stand dus weer gelijk.
De derde set liep uit op een ongelofelijke thriller. Beide vrouwen gingen gelijk op en naar mate de set verliep werden ze ook slordiger. Bij een 7-6 voorsprong flikte ze het dan toch. Bertens wist twee match points niet te benutten, maar bij de derde was het wel raak. Kiki Bertens is door naar de vierde ronde!
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Roland Garros | Kwakkelseizoen Bertens duurt voort na vroege uitschakeling in Parijs
31/05/2021 OM 12:01
Australian Open
Terugblik Australian Open dag 6 | Vreemde vijfsetter Medvedev & Barty party zonder publiek
13/02/2021 OM 15:53