Getty Images

Vijfde Wimbledon-finale Djokovic na buitenaardse thriller tegen Nadal

Vijfde Wimbledon-finale Djokovic na buitenaardse thriller tegen Nadal
By Eurosport

The 14/07/2018 at 16:37Bijgewerkt The 14/07/2018 at 17:47

De Wimbledon-finale van 2008 tussen Federer en Nadal wordt beschouwd als de beste tenniswedstrijd ooit. De halve eindstrijd die Novak Djokovic en Rafael Nadal de afgelopen twee dagen met elkaar uitvochten, kwam daar heel dicht in de buurt. Na een epische thriller van 5 uur en 21 minuten plaatste Novak Djokovic zich voor de vijfde keer voor de eindstrijd op het Londense gras.

Video - Wimbledon: laatste 2 games Djokovic-Nadal (halve finale)

08:44

Nadat de partij vrijdagavond laat bij een 2-1 voorsprong in sets werd afgebroken, gingen beide kemphanen zaterdag klokslag 14:00 uur vrolijk verder. Op het tijdstip dat de vrouwenfinale had moeten aanvangen, zetten Djokovic en Nadal hun ongekend hoge niveau voort. De Spanjaard kwam iets beter uit de startblokken en pakte vooral dankzij goede returns de vierde set in krap een uurtje met 6-3.

Strijd op leven en dood

Daarna nam het spektakel alleen maar toe. Elk punt werd een strijd op leven en dood, waarbij beide mannen geen milimeter wilden toegeven. De gehele set verliep 'on serve', totdat Djokovic bij een 9-8 voorsprong op 0-40 kwam en meteen zijn eerste match point verzilverde: 6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8. Het was de op één na langste halve finale ooit.

De langste? Die zagen de toeschouwers in Londen vrijdag al toen Kevin Anderson na 6 uur en 36 minuten - en 26-24 in de vijfde set - de Amerikaan John Isner de baas was. Benieuwd wat voor marathonpartij drievoudig Wimbledon-winnaar Djokovic en Anderson zondag voor ons in petto hebben. De finale is vanaf 15:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1.

Eurosport Player: altijd en overal live sport