Nadat de partij vrijdagavond laat bij een 2-1 voorsprong in sets werd afgebroken, gingen beide kemphanen zaterdag klokslag 14:00 uur vrolijk verder. Op het tijdstip dat de vrouwenfinale had moeten aanvangen, zetten Djokovic en Nadal hun ongekend hoge niveau voort. De Spanjaard kwam iets beter uit de startblokken en pakte vooral dankzij goede returns de vierde set in krap een uurtje met 6-3.
Strijd op leven en dood
Internazionali BNL d'Italia
Rome | Djokovic wint zesde titel in Rome na overwinning in finale op Tsitsipas
10/06/2022 OM 09:00
Daarna nam het spektakel alleen maar toe. Elk punt werd een strijd op leven en dood, waarbij beide mannen geen milimeter wilden toegeven. De gehele set verliep 'on serve', totdat Djokovic bij een 9-8 voorsprong op 0-40 kwam en meteen zijn eerste match point verzilverde: 6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8. Het was de op één na langste halve finale ooit.
De langste? Die zagen de toeschouwers in Londen vrijdag al toen Kevin Anderson na 6 uur en 36 minuten - en 26-24 in de vijfde set - de Amerikaan John Isner de baas was. Benieuwd wat voor marathonpartij drievoudig Wimbledon-winnaar Djokovic en Anderson zondag voor ons in petto hebben. De finale is vanaf 15:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Roland Garros | "Geweldig en ongelooflijk" - Henman, Corretja en Wilander zijn onder de indruk
01/06/2022 OM 07:59
Roland-Garros
Roland Garros | "Geweldig en ongelooflijk" - Henman, Corretja en Wilander zijn onder de indruk
01/06/2022 OM 07:37