Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vijfde Wimbledon-finale Djokovic na buitenaardse thriller tegen Nadal

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/07/2018 om 17:47 GMT+2

De Wimbledon-finale van 2008 tussen Federer en Nadal wordt beschouwd als de beste tenniswedstrijd ooit. De halve eindstrijd die Novak Djokovic en Rafael Nadal de afgelopen twee dagen met elkaar uitvochten, kwam daar heel dicht in de buurt. Na een epische thriller van 5 uur en 21 minuten plaatste Novak Djokovic zich voor de vijfde keer voor de eindstrijd op het Londense gras.

Novak Djokovic wint halve finale Wimbledon

Foto: Getty Images

Nadat de partij vrijdagavond laat bij een 2-1 voorsprong in sets werd afgebroken, gingen beide kemphanen zaterdag klokslag 14:00 uur vrolijk verder. Op het tijdstip dat de vrouwenfinale had moeten aanvangen, zetten Djokovic en Nadal hun ongekend hoge niveau voort. De Spanjaard kwam iets beter uit de startblokken en pakte vooral dankzij goede returns de vierde set in krap een uurtje met 6-3.
Strijd op leven en dood
Daarna nam het spektakel alleen maar toe. Elk punt werd een strijd op leven en dood, waarbij beide mannen geen milimeter wilden toegeven. De gehele set verliep 'on serve', totdat Djokovic bij een 9-8 voorsprong op 0-40 kwam en meteen zijn eerste match point verzilverde: 6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8. Het was de op één na langste halve finale ooit.
De langste? Die zagen de toeschouwers in Londen vrijdag al toen Kevin Anderson na 6 uur en 36 minuten - en 26-24 in de vijfde set - de Amerikaan John Isner de baas was. Benieuwd wat voor marathonpartij drievoudig Wimbledon-winnaar Djokovic en Anderson zondag voor ons in petto hebben. De finale is vanaf 15:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie