Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Brouwer biedt goed tegenstand, maar Zverev is beter op de belangrijke punten

Wesley Schreurs

Geupdate 06/07/2023 om 17:27 GMT+2

Gijs Brouwer heeft zijn debuut op Wimbledon niet kunnen bekronen met een overwinning. Alexander Zverev was net iets beter op de belangrijke punten en won de partij in de eerste ronde met 6-4 7-6 (4) 7-6 (5). Brouwer kan wel met opgeheven hoofd het Grand Slam-toernooi verlaten, want hij toonde bij vlagen een geweldig niveau.

Wimbledon | Brouwer biedt goed tegenstand, maar Zverev is beter op de belangrijke punten

Brouwer kwalificeerde zich zonder een set te verliezen voor Wimbledon, maar Zverev liet aan Brouwer zien waarom hij al jarenlang tot de wereldtop behoord. De Duitser kon bijna niet beter serveren, want hij sloeg twintig aces en de meeste waren ook op belangrijke momenten. De voormalig nummer twee van de wereld greep namelijk alle drie de sets met een ace. Brouwer gaat misschien nog wel wakker schrikken van de twee gemiste setpoints in de tweede set.
Brouwer begon heel sterk aan de wedstrijd door gelijk twee breakpunten af te dwingen, maar deze waren helaas niet aan hem besteed. De nummer 153 van de wereld kon twee gameskansen op 3-3 niet benutten en prompt wist Zverev hem te breaken. Zverev zou overigens in de rest van de partij geen kans meer krijgen op een break.
picture

Wimbledon | Brouwer plaatst zich op overtuigende wijze voor hoofdtoernooi na zege op Virtanen

Setpunten

Zverev serveerde vakkundig de eerste set uit, maar Brouwer gaf niet op. De debutant sloeg in de tweede set vijftien winnaars tegenover maar acht onnodige fouten. Brouwer kwam op een 6-5 voorspong en hij zette de servicegame van Zverev flink onder druk. Brouwer kwam op setpunt, maar de return vloog net uit na een service op het lichaam.
Brouwer wist een tweede setpunt af te dwingen na geweldig voetenwerk en een gemiste volley van Zverev. Brouwer kwam goed terecht in de rally, maar doordat hij uitgleed ging ook deze kans voorbij. Zverev hield zijn servicegame en in de tiebreak maakte hij geen fout.
picture

Wimbledon | Deze prachtige prijs krijgt Gijs Brouwer na kwalificatie - zilveren postkaart

Opnieuw tiebreak

De twee spelers waren ondanks de score ontzettend aan elkaar gewaagd en er waren dan ook geen breakpunten meer te noteren. Een tiebreak moest opnieuw de beslissing brengen en weer nam Zverev hierin een vroege voorsprong. Brouwer kwam nog terug van 3-6 naar 5-6, maar dankzij een ace besliste Zverev de wedstrijd. Zverev treft in de tweede ronde lucky loser Yosuke Watanuki.
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Brouwer het Zverev lastig maakt, maar geen set wint

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie