Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Svitolina via wonderlijk scoreverloop te sterk voor Mertens in tweede ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/07/2023 om 14:26 GMT+2

Na het sprookje van Roland Garros is er ook een mooie run op Wimbledon in de maak bij Elina Svitolina. De Oekraïense staat inmiddels in de derde ronde. De pupil van Raemon Sluiter kreeg het niet cadeau, want ze moest afrekenen met Venus Williams en Elise Mertens. De partij tegen de Belgische kende met 6-1 1-6 6-1 een wonderlijk scoreverloop.

Wimbledon | Svitolina via wonderlijk scoreverloop te sterk voor Mertens in tweede ronde

Er viel tijdens Svitolina - Mertens geen peil op te trekken welke kant de partij op zou gaan, maar feit is wel dat Svitolina in de eerste en derde set uitstekend tennis liet zien. Het soort tennis op basis waarvan ze in Parijs de kwartfinale haalde.
Mertens op haar beurt was de afgelopen jaren het toonbeeld van consistentie. Ze verloor vorig jaar op de eerste ronde US Open, maar is verder toch een vaste waarde in de derde of vierde ronde met soms zelfs een uitschieter naar nog meer.
Het is nu aan Svitolina om te proberen voor de tweede Grand Slam op rij de tweede ronde te bereiken. Maar ook in de derde ronde liegt de tegenstand in Londen er niet om. Svitolina stuit namelijk op Sofia Kenin, die zich via de kwalificatie naar het hoofdschema sloeg en al afrekende met Coco Gauff.
picture

Wimbledon | Venus Williams komt lelijk ten val bij rentree en blesseert haar knie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie