Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Verliezend finalist Nick Kyrgios meldt zich op laatste moment af met polsblessure

Kevin van Nunen

Geupdate 02/07/2023 om 23:28 GMT+2

Nick Kyrgios heeft zich aan de vooravond van Wimbledon geblesseerd moet afmelden. De Australiër kampt met een polsblessure, waardoor het voor de verliezend finalist van 2022 niet mogelijk is om in actie te komen. De afmelding van Kyrgios past naadloos binnen een toch al moeilijk tennisjaar.

Wimbledon | Kyrgios wil Tsitsipas gediskwalificeerd zien na in het publiek geslagen bal

De 28-jarige Kyrgios leek zijn doorbraak te beleven met winst in het dubbelspel van de Australian Open, gevolgd door een finaleplek in de singles van Wimbledon. Het was dat er simpelweg geen maat stond op recordbreker Novak Djokovic, anders had hij wellicht zelfs een Grand Slam gewonnen.
Sindsdien zit het Kyrgios echter tegen. Telkens weer. Hij moest zich als gevolg van een knieblessure terugtrekken in Melbourne, was niet op tijd hersteld voor een rentree op Roland Garros en moet nu Wimbledon ook al missen.
picture

Wimbledon | “Ze heeft 700 drankjes op!” - Kyrgios stoort zich in finale aan irritante fan

Goffin tegen lucky loser

Kyrgios leek niet in al te beste vorm te steken en daar kwam tijdens een graspartij in Mallorca pijn aan de pols bovenop. Uit een scan blijkt dat er schade is aan één van de ligamenten in de pols, waardoor Kyrgios niet kan tennissen. Hij meldde zich daarop noodgedwongen weer last-minute af voor een major.
David Goffin stond op het schema als tegenstander van Kyrgios in de eerste ronde van Wimbledon, maar de Belg komt nu in actie tegen een nog aan te wijzen lucky loser.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie