Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Kristian Blummenfelt pakt met sterk eindschot de gouden medaille triatlon

Pim Verhoeven

Geupdate 26/07/2021 om 17:26 GMT+2

De olympische triatlonwedstrijd ging wat onwennig van start. Het halve deelnemersveld dook al het water in voordat het startsein werd gegeven. Geen ideaal begin van een belangrijke wedstrijd. De Noor Kristian Blummenfelt is de sterkste van de dag en wordt olympisch kampioen in een tijd van 1 uur 45 minuten en 4 seconden.

Kristian Blummenfelt

Foto: NTB

picture

Tokyo 2020 | Blummenfelt wint de triatlon - samenvatting

De belangrijkste wedstrijd van de sport beginnen met een valste start. De Fransman Vincent Luis liet zich niet van de wijs brengen door het onstuimige begin en kwam als eerste uit het water. De Zuid-Afrikaan Henri Schoeman, nummer drie van Rio 2016, kwam als vijfde uit het water. De Belg Marten van Riel was de zesde in de wisselzone gevolgt door Jonathan Brownlee. De zilveren medaille winnaar in Rio de Janeiro vijf jaar geleden.
Bij de eerste wisselzone kreeg Morgan Pearson een tijdstraf van 15 seconden omdat hij niet al zijn spullen in de daarvoor bestemde bak had geplaatst. Mario Mol, een van de favorieten voor de eindoverwinning, kwam als 39e uit het water. Daardoor liep de Spanjaard direct een achterstand van 42 seconden op.
picture

Tokyo 2020 | Boot ligt in de weg bij start triatlon

Meerdere triatleten probeerden te ontsnappen bij het fietsen, maar de inspanningen mochten niet baten. Er ontstond een peloton dat tot aan de wisselzone stand hield. Alle grote namen waren aanwezig en de beslissing zal dus gemaakt worden bij het hardlopen. Alois Knabl kwam ten val. Vanwege een beschadigde fiets moest de Oostenrijker helaas opgeven.
Bij het hardlopen wist Alex Yee een gat te slaan op zijn concurrenten. Alleen Kristian Blummenfelt en Hayden Wilde wisten zich nog aan te sluiten bij de Brit. Het sterkste eindschot was van de Noor. Hij won hierdoor zijn eerste olympische titel. Het zilver ging naar Alex Yee en de Australiër Hayden Wilde kreeg het brons omgehangen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie