Maldegem | Laura Verdonschot wint drie dagen na WK voor Bentveld en Bakker

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/02/2024 om 15:14 GMT+1

Drie dagen na haar vijfde plek op het WK veldrijden heeft Laura Verdonschot de Exact Cross van Maldegem gewonnen. De Belgische was veel te sterk voor voor drie Nederlandse vrouwen die haar van de zege probeerden af te houden.

Fem van Empel, Puck Pieterse, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado waren nergens te bekennen in Maldegem, maar daarom was het een volledig open race in Vlaanderen. De Belgische Laura Verdonschot was vooraf wel de grote favoriet.
Niet lang in de race kwam de nummer vijf van het afgelopen WK dan ook voorop te liggen. Samen met drie Nederlandse concurrenten. Leonie Bentveld, Manon Bakker en Aniek van Alphen waren de enige vrouwen die het Belgische geweld konden volgen.
picture

Tabor 2024 | Fem van Empel ook volgend jaar in regenboogtrui - Volledig Nederlands podium

EERSTE ZEGE IN VIER JAAR

Al na twee rondes probeerde Verdonschot het verschil te maken, maar toen lukte het niet om de drie Nederlandse af te schudden. Wel haakte Van Alphen af toen ze een foutje maakte in het losse zand en reed vervolgens de race eenzaam uit op de vierde plek.
Twee rondes voor het einde loste Verdonschot geen losse flodder. Vlak voor de materiaalpost plaatste ze een versnelling die voor Bakker en Bentveld te machtig was. Na de fietswissel had ze zo’n tien seconden voorsprong, die ze niet meer weggaf.
Voor Verdonschot was het de eerste tv-cross in haar thuisland België die ze won sinds 2019. Uiteindelijk werd Bentveld tweede voor Manon Bakker.
picture

Hoogerheide | Spannend tot het eind, maar toch wint Fem van Empel

WAAR KIJK JE?

Het hele veldrijdseizoen 2023/2024 is live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers in de modder. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!