Eredivisie | Twente wint topper van vrouwen Ajax op de Toekomst en blijft ongeslagen

Dave Kornuyt

Geupdate 19/11/2023 om 14:26 GMT+1

FC Twente was in de topper tegen Ajax met 0-1 te sterk in de vrouwen eredivisie. Door de zege blijven de vrouwen van Twente ongeslagen en hebben de maximale score uit de eerste zeven wedstrijden.

FC Twente vrouwen

Renate Jansen werd de grote matchwinner voor FC Twente. Zij maakte in de 22ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl Ajax de bovenliggende partij was tot dan toe. Ook na het doelpunt was de grootste kans voor rust voor de Amsterdammers.
Romée Leuchter kreeg een grote kans, maar schoot naast. Ook na de onderbreking was Leuchter dichtbij een doelpunt, maar faalde weer in de afwerking. Dat terwijl Ajax afgelopen week in de Champions League tegen PSG nog zo dodelijk was voor het doel.

TWENTE SLAAT GAT

De hele tweede helft was Ajax eigenlijk heer en meester, maar het net achter de Twentse doelvrouw De Jong bolde niet. De keepster hield knap de nul in de topper. Al was Nadine Noordam nog heel dichtbij in de slotfase met mooi schot dat in schoonheid uiteenspatte op de lat.
Het slotoffensief van Ajax kwam niet verder dan die poging op de lat en dus won Twente al voor de zevende keer in zeven wedstrijden dit seizoen. De ploeg uit Enschede gaat nu fier aan kop in de vrouwen eredivisie en heeft zo vroeg in het seizoen al een gat van vijf punten te pakken.