Toon alles

Bundesliga | Donyell Malen schittert in bizarre puntendeling van Dortmund

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 15/04/2023 om 19:41 GMT+2

Donyell Malen had een hoofdrol in de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen Stuttgart. Malen maakte een goal en assist in een wedstrijd met een bizar slot.

Borussia Dortmund's Donyell Malen celebrates scoring with Raphael Guerreiro during the German Bundesliga football match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund on April 8, 2023

Al heel snel blonk Malen uit in de wedstrijd. De rappe buitenspeler gaf een haarfijne voorzet op oud-Ajacied Sebastien Haller, die vervolgens de score opende: 0-1.
Na ongeveer een halfuur spelen viel een afgeslagen corner voor de voeten van Malen en verdubbelde hij de voorsprong met een hard schot in de korte hoek. Waarna niet veel later Dortmund een rode kaart kreeg en Dortmund tegen tien man haast zeker leek van de overwinning.
picture

Donyell Malen (numer 21) trafił na 2:0 dla BVB

Bizarre slotfase
Voor Dortmund nam de wedstrijd een idiote wending. Eerst werd een doelpunt van Guirassy afgekeurd en zelfs toen Tanguy Coulibaly na 78 minuten Stuttgart alsnog naar 1-2 schoot, leek er voor Dortmund geen vuiltje aan de lucht.
Maar toen was daar opeens Josha Vagnoman die zomaar gelijkmaakte: 2-2. Giovanni Reyna leek een afgang nog te redden voor de geel-zwarten met de 2-3 diep in blessuretijd.
Toch werden de punten nog gedeeld in Stuttgart. Invaller Silas Katompa Mvumpa maakte in de 97ste (!) minuut gelijk. Terwijl de spelers van Dortmund uit ongeloof op de grond vielen, pakten Mvumpa naast het punt voor zijn ploeg ook nog geel bij het juichen door zijn shirt uit te trekken.

Titelrace

Voor Dortmund kan het gelijkspel eigenlijk niet op een slechter moment komen. De Duitsers zijn in een hevige strijd verwikkeld met rival Bayern Munchen om de titel in Duitsland. koploper Bayern speelde zelf ook gelijk, waardoor Dortmund de kans misliep om gelijk in punten te komen met koploper Bayern.