Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Copa del Rey | Real Madrid vernedert FC Barcelona in Camp Nou en bereikt bekerfinale

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 06/04/2023 om 08:28 GMT+2

Na de 1-0 zege van FC Barcelona in Madrid lag de weg open naar de finale voor de Catelanen. Maar een masterclass van Vinícius Júnior en Karim Benzema gooide roet in het eten. Sterker nog er werd een monsterzege weggezet. Real Madrid won in het hol van de leeuw met 4-0.

Real Madrid viert feest in Camp Nou

Na een evenwichtig begin van de wedstrijd was het op slag van rust Real dat de achterstand van de heenwedstrijd wegpoetste. Na een snelle counter gaf Benzema af op Vinícius die met het nodige geluk wist te scoren.
Na rust liepen de Koninklijken verder uit via het koningskoppel Benzema-Vinícius. De Fransman maakte in de tweede helft een hattrick, waarbij de Braziliaan twee keer belangrijk was. De linksbuiten versierde een penalty en was aangever bij de vierde Madrileense treffer.

Unieke prestatie

Karim Benzema is daarmee de elfde speler die een hattrick maakt tegen FC Barcelona in Camp Nou. De laatste speler van Real Madrid die dat lukte was Ferenc Puskás in 1963.
Dankzij de hattrick van de spits plaatst Real Madrid zich voor de bekerfinale. Op 6 mei is Osasuna de tegenstander, zij versloegen dinsdag na verlenging Athletic Bilbao.

Ballon d’Or

Na afloop waren er natuurlijk lovende woorden voor de spits. Zijn trainer Carlo Ancelotti ziet de Fransman weer de Ballon d’Or winnen. “Hij is één van de beste aanvallers ter wereld.”
Voor FC Barcelona werd het een zure avond al relativeerde trainer Xavi de nederlaag. “Ik heb ergere avonden meegemaakt. We moeten onthouden waar we vandaan komen. Laten we vooral positief blijven.”