Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Coppa Italia | “Romelu was slachtoffer van racistisch wangedrag” - management Lukaku reageert op rode kaart

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 05/04/2023 om 17:43 GMT+2

Romelu Lukaku is racistisch bejegend door de supporters van Juventus. Lukaku benutte een penalty in de laatste minuut in het heenduel van de halve finales van het Coppa Italia. De spits van Inter kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart, vanwege provocerend juichen richting de Juventus-supporters. Het kamp van Lukaku vindt dat de scheidsrechter onjuist heeft gehandeld.

Romelu Lukaku

Foto: Getty Images

Het was een beladen avond tussen de rivalen Juventus en Inter. De Oude Dame kwam vlak voor tijd met 1-0 voor, maar door een klungelige handsbal kreeg Inter in de slotseconden nog een strafschop. Vanaf dat moment sloeg de vlam in de pan, Lukaku scoorde vanaf elf meter en maakte direct opmerkelijke gebaren richting het Juventus-vak.

Racistisch wangedrag

Een deel van de aanhangers van Juventus bleek zich te misdragen met oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren. Er circuleren videobeelden op het internet waarbij de betreffende apengeluiden en Italiaanse scheldwoorden te horen zijn.
Lukaku moest in bedwang worden gehouden door zijn teamgenoten, maar de 29-jarige Belg werd ineens van het veld afgestuurd. Er ontstond een flink opstootje tussen de spelers van beide teams met tot gevolg dat Samir Handanovič (Inter) en Juan Cuadrado (Juventus) ook rood kregen.

Statement

Inter en het management van Lukaku hebben een statement afgegeven na de racistische uitlatingen. Het management liet weten: “De racistische opmerkingen waren meer dan verwerpelijk en kunnen niet worden aanvaard. Romelu was slachtoffer van racistisch wangedrag. We verwachten dat de bond het gedrag van deze groep fans onmiddellijk veroordeeld.”
Inter wil herhalen dat we ons moeten verenigen tegen racisme en alle vormen van discriminatie. Het schrijft op de clubwebsite: “Voetbal en sport moeten niet alleen een baken van emoties zijn, maar ook van duidelijke en gedeelde waarden, die niets te maken hebben met wat we gisteravond zagen. Daarom herhalen we al onze steun, onze genegenheid en solidariteit met Lukaku.”
Juventus heeft gereageerd mee te werken aan het onderzoek. De terugwedstrijd wordt 26 april gespeeld bij Inter.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie