Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Coupe de France | Nederlands getint Toulouse danzkij goal Aboukhlal naar Franse bekerfinale

Menno Waebeke

Geupdate 07/04/2023 om 10:10 GMT+2

Thijs Dallinga, Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Zakaria Aboukhlal hebben zich met Toulouse geplaatst voor de bekerfinale in Frankrijk. De Zuid-Fransen waren met 1-2 te sterk voor tweededivisionist FC Annecy. Toulouse maakt in de finale tegen Nantes kans op de eerste grote prijs sinds 1957, toen voor de eerste keer in de clubhistorie de Franse beker werd gewonnen.

De spelers van Toulouse vieren de finaleplek met de uitsupporters.

Foto: Getty Images

Alle vier de oud-Eredivisionisten hadden een basisplaats tegen het Annecy dat een aantal weken geleden nog Marseille uitschakelde. Twee van hen waren bovendien verantwoordelijk voor de openingstreffer van hun ploeg. De Nederlandse Marrokaan Aboukhlal kreeg de bal van Van den Boomen en kopte Toulouse op een verdiende voorsprong.
Op slag van rust kwam de nummer vijftien van de Ligue 2 echter terug in de wedstrijd dankzij een benutte strafschop van Alexy Bosetti. In de slotfase kon de uitploeg de meegereisde supporters toch nog laten juichen toen de Algerijn Farès Chaïbi met een fraaie lob voor de winnende treffer zorgde.

Unieke kans

Toulouse neemt het in de finale op tegen FC Nantes dat woensdagavond nog met 1-0 te sterk was voor Olympique Lyon. Het is een unieke kans voor Toulouse om voor de tweede keer in de historie de Franse beker te winnen. Eerder dit jaar trok Nantes in de competitie echter nog aan het langste eind ondanks een doelpunt van Aboukhlal.
De Nederlanders zijn met hun club bezig aan een meer dan uitstekend seizoen in de Ligue 1. De promovendus staat op een comfortabele dertiende plaats en voormalig Excelsior-spits wist tot nu toe al elf keer het net te vinden. Van den Boomen, oud-speler van onder andere De Graafschap, FC Eindhoven en sc Heerenveen, is bovendien de aanvoerder van de Franse formatie.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie