Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | België-Zweden gestaakt door aanslag in Brussel - twee Zweedse fans omgekomen

Douwe de Vries

Geupdate 17/10/2023 om 10:28 GMT+2

Het EK-kwalificatieduel tussen België en Zweden is maandagavond gestaakt vanwege een schietpartij in Brussel. Hierbij zijn twee Zweden om het leven gekomen. In de rust werd bij een stand van 1-1 de interland in het Koning Boudewijn Stadion gestaakt.

Ontstelde Zweedse fans

Foto: Getty Images

Zweedse fans worden uit voorzorgsmaatregelen nog in het stadion gehouden. Eerder vanavond opende een schutter het vuur in de buurt van Place Sainctelette. Het dreigingsniveau in Brussel werd verhoogd naar vier. Op social media wordt de aanslag opgeëist door een IS-fanaat. In de hoofdstad werd een spoedberaad gehouden om de situatie onder controle te houden

Op de vlucht

In de rust van de wedstrijd gaven de Zweedse spelers aan niet meer verder te willen voetballen. Hiermee ging België akkoord. Doordat de dader nog op de vlucht is, worden de supporters nog in het stadion gehouden. De UEFA kwam via X met het volgende statement:
Het was ook dinsdagochtend nog niet duidelijk hoe het verder moet met de wedstrijd, hoezeer dat ook niet van het grootste belang is. In principe moet de wedstrijd zo snel mogelijk worden uitgespeeld, maar de selectie van Zweden vloog al naar huis en ook de Belgen zijn uitgewaaid. De tweede helft is vooral bedoeld voor de statistieken, al kan België nog reekshoofd worden bij de EK-loting.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie