Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Feestbeest Grealish gaat in op kritiek - "Laat ons ook even een keer genieten"

Maurits ten Kate

Geupdate 21/06/2023 om 13:46 GMT+2

Na de 7-0 zege van Engeland op Noord-Macedonië heeft Jack Grealish zich uitgesproken over de kritiek die hij heeft gekregen op zijn levenstijl van de afgelopen weken. De Engelse aanvaller werd het gezicht van de festiviteiten van Manchester City nadat het team van Pep Guardiola in Istanbul de Champions League won.

Jack Grealish krijgt wodka van een teamgenoot tijdens het feest van City.

Foto: Getty Images

De plaatjes en filmpjes van een feestvierende Grealish waren hilarisch om te zien, maar van sommige mensen kreeg Grealish ook aardig wat kritiek te verwerken. De Engelsen kennen een lange historie met voetballers die af en toe iets te diep in het glaasje kijken. Paul Gascoigne en George Best zijn twee voorbeelden van hoe geweldige voetballers ten onder kunnen gaan aan de drank.
Grealish reageerde na de 7-0 zege van Engeland op Noord-Macedonië voor het eerst op die kritiek. "Ik heb natuurlijk ook gelezen en gehoord dat sommige mensen wat moesten zeggen over de manier waarop ik tekeer ging tijdens alle festiviteiten, maar je moet niet vergeten dat ik niet alleen was. Het hele team was erbij."
"Er gingen natuurlijk wat filmpjes van mij de ronde op social media, maar toen ging ik even terugkijken naar vorig seizoen. Het voorseizoen begon op 11 juli, het is nu bijna eind juni. We hebben bijna twaalf maanden achtereenvolgens gespeeld, dus give us a break. We zijn gewoon aan het genieten", aldus Grealish tegenover Channel 4.

Beste weekend ooit

Ook tegenover TALKSPORT weigerde Grealish zijn excuses aan te bieden voor zijn manier van feestvieren. "Het maakt me niet uit wat mensen ervan vinden. Ik heb iets gevierd wat misschien maar één keer in je leven voorkomt. Ik weet niet wanneer Manchester United dit voor het laatst heeft gepresteerd, maar het is al lang niet voorgekomen dat een team de treble wint."
"Dus waarom zou ik niet helemaal losgaan om dat te vieren? En mensen vergeten dat ik niet in mijn eentje was. Het hele team was erbij en we hadden net de Champions League gewonnen, waar ik erg emotioneel en blij van was."
"Het winnen van de Champions League was waarschijnlijk de grootste emotie die ooit bij me is losgekomen. Afgelopen weekend was het beste weekend dat ik ooit heb gehad. Ik probeer er nog steeds mee om te gaan. Ik ben de afgelopen week in de wolken geweest", aldus Grealish.
picture

Jack Grealish leidt de festiviteiten tijdens de parade in Manchester.

Foto: Getty Images

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie