Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Ajax heeft beet na lichten clausule, Maurice Steijn nieuwe hoofdtrainer

Menno Waebeke

Geupdate 12/06/2023 om 17:50 GMT+2

Maurice Steijn wordt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De 49-jarige coach komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract voor drie seizoenen. Steijn en Ajax waren volgens De Telegraaf zondagavond al rond, maar maandag hebben ook de twee clubs een akkoord bereikt. Naar verluidt maakt Ajax een gelimiteerde transfersom van 400.000 euro over naar de Rotterdammers.

Maurice Steijn tekent een contract voor drie seizoenen.

Foto: Getty Images

"Maurice heeft ons maandagochtend laten weten dat hij naar Ajax wil. Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan", bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. "We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, maakt dat ons trots."
Na het aangekondigde vertrek van John Heitinga als hoofdtrainer passeerden in Amsterdam verschillende namen de revue, die de voormalig Oranje-international moesten opvolgen. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand verlengde zijn contract en ook een deal met FK Bodø/Glimt-coach Kjetil Knutsen ketste af.
De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat zette vervolgens vol in op de komst van Steijn. De geboren Hagenees liep afgelopen zondag met Sparta ternauwernood Europees voetbal mis, maar wordt dit seizoen geprezen om zijn aanvallende voetbal en knappe prestaties met de Rotterdammers.

Avontuur in Emiraten

Steijn begint in Amsterdam aan zijn grootste klus uit zijn trainersloopbaan. De 49-jarige coach - die zelf voetbalde bij ADO Den Haag en NAC Breda - was eerder onder meer trainer bij ADO en VVV-Venlo. In 2019 koos hij voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten, maar daar werd hij na drie duels al ontslagen
Terug in Nederland keerde hij als trainer terug bij NAC Breda waarmee hij de play-offs om promotie naar de Eredivisie behaalde. Nadat hij daar opstapte - wegens bedreigingen van boze supporters - werd hij in 2022 bij Sparta aangesteld als opvolger van Henk Fraser. Met die club eindigde hij dit seizoen knap als zesde.

Peter Bosz

Met de aanstelling van Steijn heeft de traditionele top drie zijn zaakjes op orde wat betreft het hoofdtrainerschap. Na de eerdere verlenging van Arne Slot bij Feyenoord werd vandaag namelijk ook Peter Bosz - die de afgelopen maanden stevig flirtte met een tweede periode bij Ajax - gepresenteerd als nieuwe trainer van PSV.
Bosz moet in Eindhoven de opgestapte Ruud van Nistelrooij doen vergeten. De 59-jarige oefenmeester begint aan zijn vijfde klus in de Eredivisie. Eerder had hij al de leiding bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Bosz werkte na zijn periode in Amsterdam bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. In Frankrijk werd hij in oktober 2022 ontslagen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie