Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Ajax gaat niet verder met Heitinga als hoofdcoach

Yannick Wezenbeek

Geupdate 01/06/2023 om 15:51 GMT+2

Het nieuws hing al even in de lucht maar John Heitinga gaat niet verder als hoofdcoach van Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat heeft dat medegedeeld aan de oud-verdediger. Het is nog onduidelijk in welke rol Heitinga eventueel actief blijft.

John Heitinga samen met Mohammed Kudus.

Foto: Getty Images

John Heitinga stapte halverwege het seizoen in na het vertrek van Alfred Schreuder. Na een goed begin kwam ook onder de interim-trainer de klad erin. Ajax kende een teleurstellend seizoen met een derde plek en verlies in de bekerfinale.
Ook in de Europa League werden de Amsterdammers onder leiding van Heitinga vroeg uitgeschakeld door Union Berlin.

Opvolger

De afgelopen weken werd Heitinga gek van alle vragen over zijn toekomst maar het werd steeds meer duidelijk dat Sven Mislintat, de kersverse technisch directeur, een eigen trainer aan wilde stellen. Bij zijn presentatie was Heitinga volgens de Duitser nog de topkandidaat.
Nu lijkt de focus volgens diverse media te liggen op een scandinavische coach. Kjetil Knutsen lijkt goede papieren te hebben om trainer te worden. Al worden ook Peter Bosz en Kasper Hjulmand genoemd als potentiële trainers.

Ervaren trainer

Sven Mislintat legt op de website uit dat het een moeilijke beslissing was. "Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd."
De TD geeft aan dat ze Heitinga graag aan boord houden maar er nu een keuze wordt gemaakt voor een ervaren trainer. "Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie