Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Orkun Kökcü op weg naar Benfica, speler gesignaleerd in Lissabon

Yannick Wezenbeek

Geupdate 10/06/2023 om 14:56 GMT+2

Orkun Kökcü gaat Feyenoord verlaten. De aanvoerder van de kampioen maakt de overstap naar Benfica. De Portugese club gaat naar verluid 30 miljoen euro betalen voor de middenvelder, die interesse uit de Premier League links liet liggen. Bij de Portugese topclub wordt hij herenigd met oud-teamgenoot Fredrik Aursnes.

Orkun Kokcu Feyenoord

Foto: Getty Images

Dat Kökcü een transfer ging maken was geen verrassing. De middenvelder kende een uitstekend seizoen en werd kampioen met Feyenoord. Hij kiest uiteindelijk voor een stap naar de Portugese kampioen.
De club, waar Roger Schmidt trainer is, betaalt volgens binnenlandse media ongeveer 30 miljoen euro met een doorverkooppercentage van 20%. Dat is een recordbedrag voor de Rotterdammers.

Herenigd

De Turkse middenvelder is inmiddels al aangekomen in Lissabon en daar wachtte een enorme mensenmassa op de nieuwste aanwinst van Benfica. Zaterdag is de medische keuring waarna Kökcu officieel gepresenteerd zal worden.
Bij Benfica zitten meerdere ex-eredivisiespelers. Naast trainer Roger Schmidt, die vorig jaar nog werkzaam was bij PSV, spelen ook David Neres en Fredrik Aursnes bij de Portugese kampioen. Laatstgenoemde speelde bij Feyenoord samen met Kökcü en heeft de middenvelder overgehaald.

Speeltijd

Een belangrijk aspect zou zijn geweest dat de aanvoerder van Feyenoord kiest voor speeltijd die hij bij Benfica gegarandeerd gaat krijgen. Ook clubs uit Engeland waren geïnteresseerd maar daar had de middenvelder geen oren naar.
30 juli spelen Benfica en Feyenoord een oefenwedstrijd in De Kuip. Dan zal er afscheid worden genomen van Kökcü.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie