Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Gimenez eerste Feyenoorder met hattrick in Amsterdam na spelen restant klassieker

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 27/09/2023 om 14:39 GMT+2

Feyenoord heeft tijdens het restant van de klassieker nog meer zout in de wonden van Ajax gestrooid. De wedstrijd werd hervat bij een stand van 0-3 en tijdens het resterende deel van de zondag gestaakte wedstrijd was het vrijwel direct raak. De 0-4 van Santiago Gimenez betekent dat de Mexicaan de eerste Feyenoorder ooit is met een hattrick op Amsterdamse bodem.

Santiago Gimenez

Foto: Getty Images

Ajax - Feyenoord werd zondag gestaakt als gevolg van wangedrag van de fanatieke aanhang, dat diverse keren vuurwerk op het veld gooide. Daarop werd de klassieker definitief gestaakt. Er is sindsdien al dagen sprake van ophef, zowel vanwege het wangedrag op de tribunes als het sportieve verval van Ajax.
Het lijkt wel alsof de rollen tussen Ajax en Feyenoord volledig zijn omgedraaid, want nog niet al te lang geleden was Ajax vaandeldrager van het Nederlandse voetbal terwijl het bij Feyenoord chaos was. Als Maurice Steijn had gehoopt nog iets voor elkaar te kunnen boksen, kwam de trainer al snel bedrogen uit.

Totale crisis in Amsterdam

Steijn moest toezien hoe Feyenoord er kort na de hervatting zelfs 0-4 van maakte. Dat gebeurde via Gimenez, die met zijn doelpunt een plekje in de geschiedenisboeken verwierf. Het was namelijk nog nooit een Feyenoorder gelukt om tijdens een klassieker in Amsterdam een hattrick te maken.
Dat hiaat is nu opgevuld. En passant won Feyenoord voor het tweede jaar op rij de ontmoeting in de Johan Cruijff Arena, iets wat ook vele decennia lang geleden is. Feyenoord stijgt in de eredivisie naar plek drie, terwijl Ajax door het verlies veertiende blijft en gezien het lastige programma echt moet vrezen onder de degradatiestreep te belandde.
Het kan haast niet anders of na het ontslag van technisch directeur Sven Mislintat zijn ook de dagen van trainer Steijn geteld.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je natuurlijk gewoon hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie