Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Nog meer problemen voor Vitesse - Geen Amerikaanse overname en boete voor misleiding

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/02/2024 om 15:37 GMT+1

De KNVB heeft een streep gezet door de overname van de Common Group van Vitesse. De licentiecommissie stelt na zeven maanden onderzoek dat uit niets blijkt dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij over voldoende eigen vermogen beschikt. Bovendien is er te weinig zicht op de investeerders en de herkomst van het geld.

Vitesse verkeert op meerdere fronten in zwaar weer

Foto: Getty Images

In het licentiesysteem betaald voetbal heeft de KNVB, in overleg met de clubs, vastgelegd dat de licentiecommissie toestemming moet geven bij een overname van een BVO van minimaal 25 procent van de aandelen en/of zeggenschapsrechten. Dit was van toepassing toen Vitesse in september 2022 de Common Group als nieuwe eigenaar presenteerde.

Aandelen

De Amerikaan Coley Parry zou met zijn bedrijf de aandelen overnemen van de Rus Valeri Oyf. De KNVB steekt hier nu dus na uitgebreid onderzoek een stokje voor. Vitesse heeft nog tot en met woensdag 21 februari de tijd om tegen dit besluit in beroep te gaan.
De financiële problemen nemen hierdoor toe voor Vitesse. De club leende namelijk al 15 miljoen euro van de Common Group. De Arnhemmers moeten dit bedrag, plus rente, terugbetalen.

Misleiding

Bovendien vindt de voetbalbond dat de Arnhemmers zich schuldig hebben gemaakt aan misleiding door de licentiecommissie niet te informeren over de beëindiging van de relatie met haar bank. Dit was echter essentieel voor de beoordeling van de voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen. Donderdag geeft de club een persconferentie over de recente ontwikkelingen.
De problemen komen bovenop de sportieve malaise. Vitesse staat na 21 wedstrijden op de laatste plaats in de Eredivisie.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie