Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | PSV deelt in De Kuip dreun uit aan Feyenoord - pakt voorsprong van tien punten

Kevin van Nunen

Geupdate 03/12/2023 om 14:25 GMT+1

Kalenderjaar 2023 is nog niet helemaal afgelopen, maar we kunnen nu al stellen dat het perfect verloopt voor PSV. De lampenclub heeft een absolute topweek achter de rug. Niet alleen overwintert dankzij een inhaalrace tegen Sevilla (2-3) in de Champions League, het versloeg zondag ook nog eens Feyenoord in De Kuip. PSV won met 1-2 en ligt perfect op titelkoers.

Saibari zet PSV op voorsprong tegen Feyenoord en daarmee doet het zeer goede zaken

Foto: Getty Images

Ruud van Nistelrooij stapte eind vorig seizoen weliswaar op, maar dat is achteraf slechts een smetje op een uitstekende periode voor de Eindhovenaren. De KNVB Beker werd gewonnen, de Johan Cruijffschaal werd toegevoegd aan de prijzenkast, tot dusver werd slechts drie keer verloren en de eerste landstitel sinds 2018 lijkt aanstaande. En los van kwalificatie voor de Champions League wordt er ook nog gepresteerd.
Het werd wel weer eens tijd voor een kampioenschap en hoewel de eredivisie nog niet eens halverwege is, ligt de deze zomer aangestelde trainer Peter Bosz uitstekend op koers voor zijn eerste grote vis. Alle veertien eredivisieduels tot dusver zijn gewonnen. PSV won zondagmiddag in De Kuip ook de topper van Feyenoord, dat omgekeerd juist een flopweek achter de rug heeft.

Saibari deelt eerste tik uit

Er werd in de Champions League kansloos met 1-3 verloren van Atletico Madrid, waardoor het valt in het vangnet van de Europa League, en nu ging ook de topper tegen PSV verloren. Die topper was een must-win, gezien de stand van zaken op de ranglijst. De achterstand bedroeg zeven punten. Winst zou betekenen dat Feyenoord weer aanhaakte, verliezen daarentegen stond garant voor afhaken.
Het werd optie B. Feyenoord slaagde er voor eigen publiek niet in om het PSV echt moeilijk te maken. Net toen het publiek er écht achter begon te staan, deelde Ismael Saibari een mokerslag uit. Of hij de bal nu wel of niet goed raakte, de voorzet van Johan Bakayoko werd gepromoveerd tot voorzet. Feyenoord was amper bijgekomen van die dreun of Olivier Boscagli kopte raakt uit een corner.

PSV uitstekend op titelkoers

Daarmee was het verschil gemaakt, een late tegentreffer van Santiago Giménez ten spijt. Mats Wieffer had in een hectische slotfase nog wel zomaar de gelijkmaker op zijn schoen kunnen hebben, maar hij produceerde een afzwaaier... De rood-witten onder aanvoering van Bosz zullen ongetwijfeld stuk voor stuk aangeven dat het nog veel te vroeg is om over de schaal te praten, maar wie naar de stand van de eredivisie kijkt, weet wel beter. Het verschil tussen PSV en grote uitdager Feyenoord bedraagt nu maar liefst tien punten.
AZ kan weliswaar nog enigszins aanhaken en op zeven punten komen, maar de Alkmaarders maken dit seizoen nog lang niet zoveel indruk als de voetbalmachine die Bosz van PSV heeft gemaakt. Op de lange termijn kan ook FC Twente het niet bolwerken, terwijl Ajax als gevolg van allerlei interne problemen zelfs op een straatlengte achterstand staat.
Als PSV het ietwat pittige programma voor de winterstop goed doorstaat, lijkt het een zekerheidje dat Eindhoven de schaal kan bestellen. Of er moeten hele gekke dingen gebeuren…

Stand van zaken topvier eredivisie

1. PSV - 14-42 (50-6)
2. Feyenoord - 14-32 (41-13)
3. AZ - 12-29 (29-6)
4. FC Twente - 13-27 (25-14)

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie